Panika u sumo ringu zbog ¾ene

Started by Roben, 20-09-2007, 13:07:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Roben

Panika u sumo ringu zbog ¾ene

Jedna ¾ena izazvala je u sredu pravu pometnju za vreme turnira u sumo rvanju u Tokiju, kada se popela u ring gde je, po pravilima ovog drevnog japanskog sporta, pristup ¾enama strogo zabranjen, javili su japanski mediji. Nakon nekoliko trenutaka nedoumice, ¾enu su iz arene za borbu izbacili sudija i jedan od ogromnih sumo rvaèa.

Sredoveèna ¾ena progurala se u sredu kroz dvoranu Kokugikan i uspuzala u ring u trenutku kada je borba trebalo da poène, pi¹e list "Jomiuri".

Japanska sumo asocijacija saop¹tila je, medjutim, da, iako je neimenovana ¾ena uspela da se popne na uzvi¹enu platformu gde se odr¾avaju borbe, ona nije kroèila nogom na sam "dohijo" - kru¾ni ring koji ima poseban, simbolièan znaèaj.

Ostalo je nerazja¹njeno ¹ta je ¾ena nameravala da uèini na¹av¹i se u ringu u vreme odr¾avanja turnira u sumo rvanju.

Jedino se zna da je u ruci imala sve¾anj letaka na kojima je pisalo "Upomoæ, zli duhovi", pi¹e sportski nedeljnik "Nikan sports".

Smatra se da takav upad predstavlja veoma lo¹ predznak za ovaj drevni japanski sport, koji je u potpunosti zatvoren za ¾ene, do te mere da je na turniru 2001. godine, gradonaèelnica Osake morala da prepusti svom zameniku du¾nost predaje nagrada.

(Tanjug)