Tu¾ilac: Kako je Ulemek dao intervju?

Started by Roben, 21-09-2007, 12:59:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Roben

Tu¾ilac: Kako je Ulemek dao intervju?

Vr¹ilac du¾nosti Republièkog javnog tu¾ioca Slobodan Radovanoviæ zatra¾io je od direktora Zavoda za izvr¹enje zatvorskih sankcija da se rasvetle okolnosti pod kojima je Milorad Ulemek Legija dao intervju nekim medijima.

Radovanoviæ je rekao da postoji moguænost da su na taj naèin prekr¹ena pravila o postupanju sa pritvorenicima propisana Zakonikom o kriviènom postupku, Zakonom o izvr¹enju kriviènih sankcija i Kuænim redom.

Tu¾ilac je dao nalog da se utvrdi da li su zaposleni zloupotrebili slu¾beni polo¾aj kako bi se eventualno procesuirala odgovorna lica.

Dnevnici "Glas javnosti" i "Kurir" u vi¹e nastavaka objavili su intervju sa Miloradom Ulemekom kroz, kako se navodi, "400 pitanja i 400 istina".

Vodja zemunskog klana i biv¹i pukovnik DB-a Milorad Ulemek osudjen je 23. maja pred Specijalnim sudom na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Srbije Zorana Djindjiæa, 12. marta 2003. godine.

Ulemek je osudjen u jo¹ dva procesa - na 40 godina u procesu za ubistvo Ivana Stamboliæa i poku¹aj ubistva Vuka Dra¹koviæa, kao i na 15 godina za ubistvo èetvorice funkcionera SPO-a na Ibarskoj magistrali.

(Beta)