Primedba na izgled foruma

Started by Comfortably Numb, 05-10-2007, 13:01:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Comfortably Numb

posto odnedavno postujem(ali vec neko vreme(koliko ga imam) sam na ovom forumu) ,vise sam i zainteresovan za sadrzaj kao i izgled foruma(posto vidim da odavno ima potencijala),pa da se obratim,a u duhu dobronamerne kritike,posto sam vec video ostre,ali i ujedno konstruktivne komentare koliko god to neki clanovi na toj temi(koja je inace lock-ovana-http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,9743.0.html) negirali.
prvo bih imao kritiku na skin,kao i izgled foruma,portala,odnosno site-a. mislim da forum(citaj site) izgleda nekako prenatrpano,a i skin nekako bode oci,ali ujedno znam da  je za izmenu istog potrebno malo vise vremena,a i kapiram da su stvari kao sto su reklame verovatno neophodne,pa necu mnogo ovo kritikovati(ali npr. evo dok pisem bode oci to sto inad ovog boxa ima ovoliko smiley-a i sto su ovako organizovani(mogli bi da budu u nekom zasebnom box-u-10-ak njih osnovnih a ostali naravno u [vi¹e],ili zar je neophodno da u dnu stranice pise ako ga vec ima negde u pravilima
QuoteTekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
a drugo-zasad,mislim da ima vise podforuma nego sto je potrebno-u smislu-zar je neophodno imati pod(pod)forum bla,bla... i svastara i slicno ,zar ne bi to moglo ici u jedan podforum(tipa pricaonica,bla bla ili nazoviga kako god) mislim da bi tad imalo i manje tema(mozda i vise ali bi bile na jednom mestu) tipa grand,pa bi se diskusije o tome verovatno smanjile,a i tu bi se odmarao mozak(kako administrator kaze)...a i download zona bi mogla bolje da se uredi(opet i za to su verovatno potrebni ljudi,kolege,mada vidim da moderatorski tim i nije malobrojan,no uvek moze vise,he)
necu dalje kritikovati,posto je sam forum ok u smislu razvrstavanja-Farmaceutski fakultet,studentski zivot,nauka,ali sve ostalo ispod(sto nas odvaja od stereotipa strebera),mislim da moze bolje da se organizuje i bude preglednije,mozda sa manje tema,ali boljim sadrzajem...

Bred

Ok, slobodno iznesi sve sto mislis da nije ok tj da ti se ne svidja a ja/mi cemo videti sta mozemo da ispravimo... :wink:
Ne dopada ti se skin od foruma ili portala? Moram da koristim ovako kao sto je i to su gotova resenja sa minimalnim mojim izmenama. SMF ima default temu kao i tinyportal i to su ove koje koristimo jer su svi naknadni modovi koji izlaze na zvanicnom smf sajtu predvidjeni samo i jedino za default teme, za sve ostale teme iliti skinove je potrebna rucna modifikacija a ja za to stvarno nemam vremena.
Broj smajlija u brzom odgovoru moze da se smanji ali mislim da je lakse ljudima da najcesce koriscene smajlije vide u tom boxu a ne da otvaraju novi prozor, ja za sve vreme od uvodjenja ovog brzoh odgvora ne znam dal sam jednom ili dvaput kliknuo na taj dodatni prozor sa smajlijima pogovoto onda kad sam bio na dial upu :wink:
A podforumi su tu upravo da bi se napravio koliki toliki red i preglednost. Dakako je bolje razvrstavati stvari nego ih gurati sve u jdean forum iliti temu.
Sto se tice broja poruka i tema-poruka ima sasvim dovoljno, mozda i previse a tema drasticno malo sto je poseldica postojanja tema od 300+ strana i sto se korisnici boje da otvore novu temu za svoje pitanje.
Broj moderatora nije dovoljan jer forum prilicno raste a pogotovo u sred ispitnog roka kada ni modovi ne mogu da dolaze koliko je potrebno :wink:
Sve u svemu-bio bi nam potreban neki profesionalac koji bi mi pomagao oko ovog sajta jer farmaceuti.com nisu vise samo forum, ima vise delova koje bi bolje trebalo povezati u celinu , a taj profesionalac bi trebao da ima iskustva i da naravno sve to radi za dz posto nemamo odakle to da platimo.
:wink: :wink:

Comfortably Numb

OK,hvala na odgovoru(prvo sam se naljutio misleci da mi je obrisan post,i umal' da ne reagujem,ali uvek treba sacekati i malo istraziti...sto bi bilo dobro za sve nas da vise istrazujemo na ovom forumu(dal' koristeci search ili bilo kako...)
  lm,znam da je za izmenu bilo portala,bilo foruma potrebno vremena,pa i necu to potencirati,mada za smiley-e(mislim da ih ovde iznad ima oko 50 sto je,cini mi se,mnogo za najcesce koriscene smajlije) sam mislio da idu kao u poseban box i to 10-20 osnovnih  tipa  :> :wink: :K :roll:  :lol: koji se vide u tom boxu, pa ako ljudi hoce neke posebne neka kliknu na [vise] gde ce naci zanimljivije(koliko god da ih je),no opet sto kazes ovako je ljudima lakse,pa neka,a ja dajem predlog pa ako prodje super,ako ne,opet OK...samo mislite o tome...
e,sad ,sto se tice foruma i podforuma,kao sto sam prethodno napisao ok je organizovano do opstih tema,e odatle,cini mi se nastaje mala zbrka...opet predlog,npr.  staviti ,(posebno) Vicevi, (posebno) smesne i sexy slike, klipovi, Bla bla forum, Svastara , Zelje, cestitke i pozdravi u jedan(ili dva ako ne moze da se razvrsta) podforuma nazovi kako hoces-pricaonica,bla-bla,pa u okviru njega neka se otvaraju teme tipa srecan rodjendan tome i toj(koliko ima ljudi za taj dan),mozda ce se to prosiriti na veci broj stranica,ali verovatno i profiltrirati nepotrebne teme...ne znam da li se razumemo,ali kako bilo,mislim da je za taj deo potrebna malo bolja reorganizacija,po nekom modelu,ne mora nikako ovakav gore predlozeni,ali bilo sta sto bi malo uredilo taj deo foruma...jeste ovako sve kao pregledno,ali mislim da je mozda zbog toga vise nepotrebnih tema...
i da ne zaboravim,za download zonu-mislim da se svodi samo na muziku,mozda bi se ljudi opredelili za neki software,igru(jes' da toga ima na phazeddl)... ne znam koliko je moguce davati takve linkove ovde,ili mozda zbog vecine ljudi koji imaju dial-up(mada se i to menja postepeno) se ne potencira i ovakav download...ali bih ipak uvrstio i ove download-ove...
  i da,naravno da su potrebni ljudi(koji su upuceni) za sve ovo,ali ako se nadje josh dobrih ljudi,i malo vise vremena nije zgoreg malo razmisliti o predlozima raznih kolega i ne-kolega(ako ih ima) ovde,i malo osveziti ovaj forum...

Bred

Mozes uvek da reagujes i protestujes samo jepitanje nacina na koji ces to uraditi  :wink:
Rasparcavanje downloada nema smisla jer nema mnogo "software-skih" tema za sad.
Sta ti se ne dopada na naslovnoj? Boje?
A o ostalom cu[cemo] razmisliti ...  :wink:

Comfortably Numb

Quote from: Bred on 08-10-2007, 13:47:17
Mozes uvek da reagujes i protestujes samo jepitanje nacina na koji ces to uraditi  :wink:
pa,naravno-mehanizam reakcije i nacin na koji se ona odvija...:smile:
elem,nije u pitanju samo boja,ali se na kraju moze na to svesti...posto kad sam otvorio home tj. portal primam brdo informacija,od statistike,valute,vremena tako da ne mogu odmah da se usredsredim na sadrzaj,citanje vesti na portalu(koji bi trebalo malo vishe da se refreshuje)ili neceg drugog(textovi...),ali srecom pa ima znak [-]kojim sve lepo zatvorim i dobijem zeljenu formu portala gde mogu da citam text(a da pogled ne luta na kurs evra,dolara,funte...) tako da ne mogu to da kritikujem jer postoji opcija,mada bih sve to rado i izbacio...ali dobro ovako ima svega,pa ako nekog interesuje neka gleda statistiku ili ostalo,ali mene na ovom portalu i forumu interesuje ono sto je napisano,a ne statistika,vreme,kurs itd...srecom kad sve pozatvaram ,na vrhu onda ostaje samo jedna reklama koja je podnosljiva...e,kad se otvori forum,nekako mi se cini da je boja slova linka previse uklopljena u boju backgrounda i ne dolazi do izrazaja,ni tema,ni podforum ni forum sto nije slucaj kod nekih boldiranih crnih linkova(nisam siguran zasto su oni izdvojeni kod nekih podforuma,a ne ide po vremenu poslednjeg posta neke teme,verovatno zbog biti teme ili su topic title?),ali tako oznaceni boldirani crni linkovi ka temama,na onakvoj podlozi mi se cine prihvatljivijim nego vecina ostalih linkova i boja ostatka foruma...i da pomenem da su recenice u quote i code box-ovima suvise sitne,ne dolaze do izrazaja...
a za smiley-e ,osim sto ih ima u onolikom broju iznad,ni look im nije neki(mada u [vishe] ih ima ok raznih...evo analogije,
pa nek ljudi kazu koji im se cine boljim(mada i od ovih ima mnogo boljih):
:wink:  vs 
:wall: vs  ili
:> vs
:cvet  vs 
ili itd.

Opet kazem,vidim da je ovo free SMF resenje,pomenuo sam neke primedbe ali sve je to podnosljivo,i to je neki moj stav(a ne vidim da se ljudi nesto zale oko vec ponudjenog resenja),a i verovatno ima onog da treba 'get used to it',tako da je sve ovo itekako prihvatljivo i OK,ali mozda nekad na nekim stvarima moze da se poradi i ponudi malo drugacije resenje.
   glavna primedba ide na ovaj drugi deo-sadrzaj,tj. nemam primedbe toliko na sadrzaj koliko na organizovanost(sto sam gore vec pomenuo,da se vise ne ponavljam),mogu da ostanu sve postojece teme,samo ih treba reorganizovati...a za download,mislim da nije u pitanju rasparcavanje,vec bas suprotno,dovodjenje u red takve zone,tako da je ako hocu da okacim ili download-ujem npr.kao sto sam okacio video tutorijal za photoshop,ne moram da trazim gde su nesto slicno ljudi okacili(tehnika>operativni sistemi>) vec odem na download i potrazim software,ili e-books kao temu i tu mogu naci sta mi treba,ista stvar je i sa muzikom,igrama,filmovima kao i textovima pesama i sta sve vec moze da se downloaduje...
bre,ovde pisem postove od milion karaktera...batali...nek se svede ovo na 'ukusi su razliciti',mada ni ukusi ostalih-vanile,jagode... :) nisu nepozeljni...

Bred

Ma da. A sajtovi/portali/forumi su nesto sto moze stalno da se doradjuje, unapredjuje i ulepsavaju i mislim da sam profi dizajner plus da mogu 24h da visim ovde-da bi mi i to bilo malo vremena.  :wink:
Ono sto trenutno najvise trpi jeste vizuelni izgled, rekoh da se ni meni ne svidja mnogo ali za sad to nije prioritet.  :wink: