Redovna nega za lepa stopala

Started by Bred, 26-07-2006, 00:41:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Kozmetièkim tretmanom se odmaraju umorna i bolna stopala, otklanjaju vi¹ak zadebljale ko¾e i problemi sa kurjim oèima i uraslim noktima
Razmislite samo koliko vremena u toku jednog dana provedete u obuæi. Bilo da su sandalice na visoku ili nisku ¹tiklu, ko¾ne ili gumene, patike ili ravne elegantne cipele, va¹a stopala su dugo bez direktnog kontakta sa vazduhom. Koliko koraka dnevno napravite u udobnoj ili manje udobnoj obuæi. Koliko samo u toku jednog dana na¹e noge propate da bi nas dovele na mesto koje ¾elite. Najmanje ¹to im dugujemo je profesionalan pedikir tretman.


  URASTANJE NOKTIJU I ®ULJEVI SVE UÈESTALIJI

Urastanje noktiju i stvaranje ¾uljeva je problem koji je sve èe¹æe prisutan kod na¹ih ¾ena. Ponekad je potrebno i po nekoliko meseci da se ti problemi otklone.
- Specijanim skalpelom se odstranjuju nokti koji su urasli, kao i ¾uljevi. Posle toga, neophodno je dezinfikovati rane i svaki sledeæi put æe sve manje biti problema - rekla je Iliæeva.
   
 
 

- Redovnim pedikirom odmaramo umorna i bolna stopala, otklanjamo vi¹ak zadebljale ko¾e i sve probleme sa kurjim oèima i uraslim noktima, ali i mo¾emo da uèinimo stopala privlaènim - ka¾e Marina Iliæ, pedikirka u salonu "Estetik lajn".

Koje su tajne tretmana stopala?
- Prvo se noge potope u kadicu za pedikir u koju se stavi ¹umeæa tableta koja relaksira stopala. Preporuèuje se da se u vodu doda i obièno mleko, jer ono ko¾i daje ne¾an izgled. Posle pet do deset minuta, poèinje se sa tretmanom. Prvo se odstrane zadebljanja, sloj mrtve ko¾e sa stopala koji je stvorio na peti i prstima. Zatim se radi piling stopala (najbolji je iz "©olove" kolekcije), skine lak ukoliko ga ima, nokti se iseku, isturpijaju da budu èetvrtastog oblika. Onda se odstrane ko¾ice sa noktiju ukoliko ih ima, ili ¾uljevi, zatim se noge vraæaju u kadicu da bi se uradio piling. Nokti se obri¹u alkoholom i pristupa se mazanju po ¾elji mu¹terije. Na nokat se prvo stavi baza, zatim lak, sjaj za su¹enje i na kraju ulje.

Koliko èesto je potrebno leti raditi pedikir?
- Kada je reè o letnjem periodu, preporuèujem na svakih 15 do 20 dana. Zimi je taj period ne¹to du¾i i mo¾ete ga raditi jednom meseèno.

Koje boje laka preporuèujete za leto?
- Izbor boja je individualna stvar. Meðutim, ovog leta amerièka kuæa OPI preporuèuje tamnije boje sa sedefom. Takoðe, crvena boja je jako popularna, a tu je i frenè-pedikir, koji mu¹terije tra¾e u izuzetnim prilikama.
Prema reèima Marine Iliæ, na¹e ¾ene mnogo pa¾nje posveæuju nezi stopala i prate svetsku modu.
- To je samo odraz kulture i emancipacije na¹ih ¾ena. Negovana i lepa stopala naroèito su leti vidljiva, tako da sve one te¾e da im nokti izgledaju savr¹eno.
Iliæeva se mo¾e pohvaliti da mnogim javnim liènostima neguje stopala, a meðu njima su manekenke Tamara Paunoviæ, Marija Tarlaæ, Ana Kukiæ...

Izvor (http://www.glas-javnosti.co.yu)