Stipendije republièke Fondacije za razvoj nauènog i umetnièkog podmlatka

Started by hulio_salinas, 28-11-2007, 06:17:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

21. 11. 2007. | izvor: mladiuobrenovcu.info
Stipendije republièke Fondacije za razvoj nauènog i umetnièkog podmlatka



Sredstva Fondacije namenjena su za sistematsko podsticanje razvoja obdarenih studenata koji studiraju na dr¾avnim visoko¹kolskim ustanovama i uèenika za nauèni i umetnièki rad.Odluku o dodeli stipendije i materijalnih sredstava donosi Upravni odbor na predlog saveta nauène, odnosno umetnièke oblasti polazeæi od uslova iz ovog Poziva, materijalnih moguænosti Fondacije i potreba razvoja odgovarajuæih grana nauka i umetnosti.

I Kandidati za dodelu stipendija mogu biti:

UÈENICI srednje ¹kole i STUDENTI osnovnih akademskih studija, diplomskih akademskih studija - master i doktorskih akademskih studija sa teritorije Republike Srbije koji se prijave i uèestvuju na psiholo¹kom testiranju 22. decembra 2007. godine, i to:

a) uèenici srednjih ¹kola, koji su postigli odlièan uspeh tokom ¹kolovanja i natproseène rezultate na meðunarodnim i republièkim takmièenjima i olimpijadama znanja, osvajanjem jednog od prva tri mesta;

b) studenti nakon zavr¹ene II godine osnovnih akademskih studija ukoliko su postigli nat-proseène rezultate u prethodnom studiranju izra¾ene visokom proseènom ocenom (najmanje 9) i redovnost u studiranju (godina za godinu);

c) studenti na doktorskim akademskim studijama koji su pokazali izuzetan uspeh u toku studija (proseèna ocena tokom osnovnih akademskih i doktorskih akademskih studija najmanje 9 i redovnost u studiranju) i umetnièkim radom, ¹to se potvrðuje preporukom mentora.

Na konkurs se mogu prijaviti kandidati do navr¹enih 28 godina starosti. Ukupno æe biti dodeljeno do 190 stipendija. i to:
Uèenici srednje ¹kole do 35 stipendija;
Prirodno-matematièke nauke - do 25 stipendija;
Tehnièko-tehnolo¹ke nauke - do 35 stipendija;
Biolo¹ke i medicinske nauke - do 35 stipendija;
Dru¹tveno-humanistièke nauke - do 30 stipendija,
Umetnosti - do 30 stipendija (muzièke umetnosti - 12, likovne umetnosti - 7, primenjene umetnosti 6, dramske umetnosti - 5).

II U cilju obezbeðivanja uslova za ¹to objektivniji izbor stipendista, Fondacija æe organizovati psiholo¹ko testiranje kandidata koji ispunjavaju napredpostavljene uslove, zainteresovanih za kori¹æenje sredstava Fondacije u ¹kolskoj 2007/2008. godini.


Psiholo¹ko testiranje æe se odr¾ati u decembru mesecu 2007. godine, i to: u Beogradu - na Filolo¹kom fakultetu (sala Heroja), Studentski trg 3 u Ni¹u - na Pravnom fakultetu, Trg kralja Aleksandra 11 u Novom Sadu - Departman za fiziku PMF-a, Trg Dositeja Obradoviæa 4 PSIHOLO©KO TESTIRANJE æe se odr¾ati 22. decembra 2007. godine.

Obave¹tenje o poèetku testiranja biæe blagovremeno istaknuto na oglasnim tablama Filolo¹kog i Filozofskog fakulteta u Beogradu, Pravnog fakulteta u Ni¹u i Prirodno-matema-tièkog fakulteta u Novom Sadu.
Studenti fakulteta Univerziteta u Pri¹tini obaviæe testiranje na Univerzitetu u Ni¹u (Pravni fakultet).
Prilikom dolaska na testiranje, kandidati treba da ponesu i odgovarajuæi lièni dokumemt - indeks, ðaèku knji¾icu ili liènu kartu.

(Poziv za uèe¹æe na psiholo¹kom testiranju se ne odnosi na uèenike i studente koji veæ koriste stipendiju Fondacije, kao i na kandidate iz umetnièkih struka.)

Naknadna testiranja neæe se organizovati.

Samo prijave kandidata koji cv uèestvovali na testiranju biæe razmatrane v postupku odluèivanja o dodeli stipendija Fondacije u ¹kolskoj 2007/2008. godini.

ZA STIPENDIJE IZ OBLASTI UMETNIÈKIH STRUKA MOGU SE PRIJAVITI KANDIDATI KOJI NISU UÈESTVOVALI NA PSIHOLO©KOM TESTIRANJU, sem kandidata koji studiraju istoriju muzike, muzièku pedagogiju, muzikologiju, teatrologiju i druge teorijske odseke na visoko¹kolskim ustanovama iz oblasti umetnosti i na Interdisciplinarnim
studijama Univeriteta umetnosti, za koje je predviðeno obavezno uèe¹æe na psiholo¹kom testiranju.

III Zainteresovani kandidati podnose prijavu za testiranje i dodelu stipendija Republièkoj fondaciji za razvoj nauènog i umetnièkog podmlatka, Beograd, Zahumska 14.

Prijave za stipendiju sa potrebnom dokumentacijom podnose se do 10. decembra 2007. godine. Prijava se mo¾e dobiti svakog radnog dana u slu¾bi Fondacije ili preuzeti sa sajtova Ministarstva prosvete i Univerzal banke u Beogradu. U prijavi kandidat treba da navede sve èinjenice koje su od znaèaja za ostvarivanje prava na stipendiju prema uslovima iz ovog Poziva, kao i da prilo¾i odgovarajuæa dokumenta. Uz prijavu kandidat podnosi sledeæa dokumenta:
- uverenje o upisanoj godini studija (za uèenike: potvrda o upisu srednje ¹kole) za ¹kolsku 2007/2008. godinu;
- uverenje o proseku ocena tokom prethodnih godina studija (saedoèanstva o uspehu u ¹koli - za srednjo¹kolce; uverenje o diplomiranju i potvrda o ostvarenom proseku ocena na studijama za studente doktorskih akademskih studija);
- diplome za posebne uspehe na takmièenjima znanja i umetnièkim takmièenjima i dr. (kandidati prila¾u overene fotokopije navedenih dokumenata ili obiène fotokopije s tim ¹to prilikom konkurisanja podnose originale dokumenata na uvid);
- izvod iz evidencije Zavoda za tr¾i¹te rada koji ne mo¾e biti stariji od 3 meseca da kandidat nije u radnom odnosu (samo za studente diplomskih akademskih i doktorskih akademskih studija).

IV Izbor korisnika stipendija obaviæe se rangiranjem kandidata na osnovu rezultata psiholo¹kog testiranja i uspeha pokazanog tokom ¹kolovanja.

Izbor korisnika iz oblasti umetnosti obavlja se na osnovu prethodno pokazanih rezultata u umetnièkom radu i usavr¹avanju (ocene iz ¹kole - studija, nagrade za umetnièke rezultate i dr.).

Kandidati æe biti obave¹teni o rezultatima konkursa pisanim putem.
Prava i obaveze korisnika stipendije defini¹u se ugovorom o dodeljivanju stipendija za ¹kolsku 2007/2008. godinu.

Visina stipendije odreðuje se prema Pravilniku o kori¹æenju sredstava Republièke fondacije.

Pored stipendija, Fondacija æe, u zavisnosti od raspolo¾ivih sredstava, stipendistima obezbeðivati materijalnu podr¹ku za struèno usavr¹avanje u zemlji i inostranstvu i za pohaðanje teèajeva stranih jezika.

Stipendisti Fondacije su osloboðeni plaæanja naknade za postdiplomske studije.

Korisnik stipendije ne mo¾e istovremeno koristiti i druge stipendije i kredite, odnosno ukoliko ih koristi, du¾an je da, po dobijanju stipendije Fondacije, prestane sa njihovim kori¹æenjem.

Duke

Jel zna neko mozda koliko parica daju ovi dobri ljudi ove godine?

Prosle je bilo 6800.

zoe

Duke,

Прошле (тј. ове која још увек траје) године је само за први месец било 6800, а за све остале 12000! :smekerica:
Верујем да ће и сада бити бар 12000, ако којим чудом не одлуче да је још повећају :igra:

Duke

Ja bogami mislio da sam primio sve...

Hvala na prelepim vestima :cvet