Smashing Pumpkins u Beogradu

Started by Cecilly, 20-11-2007, 23:09:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Cecilly


Smashing Pumpkins u Beogradu

20. novembar 2007.

Amerèki sastav „Smashing Pumpkins“ nastupiæe u Beogradu 27. januara u Areni navodi se u saop¹tenju objavljenom na zvaniènom sajtu benda.



Sastav „Smashing Pumpkins“ trenutno se nalazi na turneji u okviru koje promovi¹e novi album „Zeitgeist“.

Ovo je prvi album benda posle sedam godina pauze a u prodaji se nalazi od 7. jula ove godine.

Pored Beograda potvrðeni su i koncerti u Budimpe¹ti 29. januara, Pragu 30. januara, Briselu 19. februara kao i vi¹e koncerata u Britaniji i Nemaèkoj u februaru 2008. godine.

Amerièki alternativni sastav osnovali su 1988. godine u Èikagu gitarista i pevaè Bili Korgan (Billy Corgan), gitarista D¾ejms Iha (James Iha), basistkinja Darsi Vrecki (D’arcy Wretzky) i bubnjar D¾imi Èembrlin (Jimmy Chamberlin).

Proboj na komercijalno tr¾i¹te bend ostvaruje 1993. godine svojim drugim albumom „Siamese Dream“, a kontakt sa publikom grupa ostvaruje èestim turnejama. Albumom „Mellon Collie and The Infinite Sadness“ sastav dolazi na prvo mesto Bilbordove liste albuma.

Sastav „Smashing Pumpkins“ ubrzo je postao jedan od najcenjenih i od strane kitike najprizantijih bendova devedestih godina pro¹log veka sa preko 18 miliona prodatih albuma samo u Americi.

Sukobi koji su postojali unutar grupe doveli su do njenog raspada 2000. godine. Nakon raspada grupe, frontmen benda Bili Korgan pokreæe solo karijeru i osniva sastav „Zwan“. Korgan 2005. godine u magazinu „Chicago Tribune“ potom zakupljuje celu stranu na kojoj objavljuje kako je njegovo srce i dalje uz bend.

Svega godinu dana kasnije Bili Korgan i D¾imi Èembrlin najavljuju ponovno forimiranje grupe i novi album na kome æe im se pridru¾iti gitarista D¾ef ©reder (Jeff Schroeder), basistkinja D¾ind¾er Rejes (Ginger Reyes) i klavijaturistkinja Lisa Hariton (Lisa Harriton).

Karte za koncert ko¹taæe 2.000, 2.700 i 3.000 dinara, a jo¹ uvek nije poznato da li æe biti predgrupa.

b92

Wlada

Па зар на Светог Саву  :F

wolfeitzckie

Свети Сава гранџ је слава

Lt Callahan

E na ovo se dugo cekalo. Al i nas sunce ogreja. Karte, kao i uvek mogu da se kupe na prodajnim mestima „Eventima“, „Tiketlajna“ i Bilet servisa. Get it while it's hot.