Presuda za zlostavljanje ¾ivotinja

Started by Bred, 28-03-2007, 14:34:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred


tarantulica

Mioljub Saviæ ka¾njen SAMO uslovnom osudom

Danas je u Op¹tinskom sudu u Ljigu zakljuèena glavna rasprava u predmetu K. 234/06 protiv Saviæ Mioljuba za krivièno delo ubistva ¾ivotinje iz èlana 269. Kriviènog zakonika RS.

Na osnovu iznetih dokaza u postupku koji je prethodio, sudija Milena Kojiæ izrekla je presudu kojom je okrivljenog Saviæa oglasila KRIVIM za UBISTVO ¾ivotinje i izrekla mu kriviènu sankciju:

zatvor u trajanju od tri meseca, uslovno na godinu dana.

Podseæamo...

Okrivljeni Saviæ Mioljub je dana 17. 11. 2006. godine u selu Latkoviæ- Ljig vatrenim oru¾jem hladnokrvno i sa predumi¹ljajem ubio psa koji je le¾ao ispred kapije kuæe svoje vlasnice - Dragice Stojkoviæ. Va¾no je naglasiti da je pas sve vreme bio miran, da nije èak ni lajao niti na bilo koji drugi naèin ugro¾ao osuðenog, ¹to mogu potvrditi svedoci.

Nakon ovog dogaðaja, Mioljub Saviæ je telo psa vezao kanapom za branik automobila i vukao pro¹av¹i kroz tri naseljena mesta: Latkoviæ, Jajèiæ i Cvetanovac, da bi ga potom bacio na deponuju u blizini Ljiga. Ophoðenje prema le¹u psa samo dodatno govori o hladnokrvnosti osumnjièenog.

(Sdcafe.co.yu)

dirigent

Trebalo ga je ostrije osuditi. Ko hoce da se izivljava nek ide u teretanu ili na borilacke sportove , ane da razvlaci jadne  dzukce po ulicama.

Darker

Brate, yodo, ovo si rekao kao da je blago osuðen... Brate, kao da je osloboðen... :wall:
Trudiæu se da ovu Tarantulicinu vest potisnem, ne znam da li mogu da ¾ivim sa tim onako, èiste savesti...

Bred

Zatvorska kazna zbog ubistva psa
Izvor: Beta
Valjevo -- Okru¾ni sud u Valjevu preinaèio Mioljubu Saviæu prvostepenu uslovnu u zatvorsku kaznu od tri meseca zbog ubistva kom¹ijskog psa.

Mioljub Saviæ, iz sela Latkoviæ kod Ljiga, osuðen je prvobitno 9. jula pred Op¹tinskim sudom u Ljigu na tri meseca zatvora, uslovno na godinu dana, zbog toga ¹to je 17. novembra 2006. godine ubio psa Dragice Stojkoviæ. Na presudu se ¾alilo Dru¹tvo za za¹titu ¾ivotinja "Orka" iz Begrada, koje je i podnelo kriviènu prijavu protiv Saviæa.

"Orka" je saviæa tu¾ila zbog toga ¹to je "na bezobziran naèin" usmrtio kom¹ijskog psa, a potom ga vezao za branik svog automobila i "vukao deset kilometara kroz tri naseljena mesta do gradske deponije u Ljigu".

Saviæ je optu¾en da je psa usmrtio hicem iz lovaèke pu¹ke "s predumi¹ljajem, hladnokrvno i bez upozorenja".

Saviæ je pred Op¹tinskim sudom u Ljigu ostao pri iskazu iz istrage, tokom koje se branio time da je dugogodi¹nji lovac i da je kom¹ijskog psa, koji je bio agresivan, ubio u svom dvori¹tu.

b92

Kamicak

Smradine od ljudi poput ovde "osudjenog" bi digli ruku i na dete kad su na malog psa.Nista bolji nisu ni ovi,odgovorni za presudu