Operisao aortu, izvadili mu bubreg

Started by Bred, 06-03-2009, 22:54:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 Izvor: B92, FoNet, Tanjug
Beograd -- Ministarstvo zdravlja pokrenulo je proceduru podno¹enja kriviène prijave protiv Jasmine Lehlajtner zbog navoda o nelegalnom vaðenju bubrega.

Lehlajtnerova je predsednica nevladine organizacije Udru¾enje za za¹titu pacijenata "Re-akcija", a Ministarstvo namerava da je tu¾i "zbog osnovane sumnje da je svojim istupanjem u sredstvima javnog informisanja izvr¹ila krivièno delo izazivanja panike i nereda (uznemiravanje javnosti)".

Radi se tvrdnji jednog pacijenta da mu je tokom operacije srèane aorte izvaðen bubreg. Lehlajtnerova, koja je gostovala u toj emisiji, rekla je da je njenom udru¾enju prijavljeno nekoliko takvih sluèajeva.

U emisiji "Uveæanje" na TV B92 Lehlajtnerova je izjavila da su nekim pacijentima tokom hirur¹kih intervencija uzimani okolni organi, ¹to je, prema mi¹ljenju Ministarstva, izazvalo uznemirenje graðana i sumnju u struèni rad svih lekara u Srbiji.

Ministarstvo zdravlja saop¹tilo je da pokreæe inicijativu kod svih udru¾enja novinara za preispitivanje odgovornosti za neetièko i neodgovorno postupanje pojedinih medija u preno¹enju izjava o "kraði organa tokom hirur¹ke intervencije".

Ministar zdravlja Tomica Milosavljeviæ ka¾e da, ako neko sumnja da je u bolnicama praksa da se uzimaju organi, onda to mora da prijavi tu¾ila¹tvu i policiji.


nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=03&dd=06&nav_category=12&nav_id=348634

leluska

Znaèi da æe Ministarstvo da re¹i problem tako ¹to æe novinarima da izvuèe u¹i?  :bljak:

Bred

Upravo tako.

A ono sto sam video na TVu jeste da je coveku rez napravljen poprecno, od stomaka do iza ledja, tako da nema sanse da su tamo trazili aortu.

:nonono: