Krsna slava - Titovdan

Started by Roben, 29-11-2007, 19:18:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Roben

Krsna slava - Titovdan

Me¹tanin rudnièkog sela Dragolj Dragan Kamaljeviæ (44) veæ 15 godina 29. novembar slavi kao svoju krsnu slavu, koju je nazvao - Titovdan.

Kamaljeviæ je rekao da je Dan Republike biv¹e SFRJ poèeo da slavi umesto svoje dotada¹nje krsne slave Nikoljdana, 1992. godine kada su poèeli ratni sukobi i raspad Jugoslavije.

On istièe da slavi Titovdan jer ¾eli da saèuva trajno seæanje na Josipa Broza-Tita (1895-1980) i na vreme njegovog predsednikovanja komunistièkom Jugoslavijom, kada su "svi imali slobodu i ekonomski razvoj".

U nameri da slavi 29. novembar kao Titovdan, Kamaljeviæ je dobio punu podr¹ku oca Radisava (73) i ostalih èlanova porodice, a istièe da æe to u buduænosti nastaviti i njegova deca, koji su sada studenti.

Za proslavu Titovdana Kamaljeviæ je u svom domu u Dragolju pripremio bogatu slavsku trpezu i popodne oèekuje dolazak tridesetak gostiju.

"To su sve moje zvanice i rodbina, a mnogi prijatelji sa prostora biv¹e Jugoslavije su mi poslali èestitke", istièe Kamaljeviæ.

(Beta)

Wolf

Pa, dobro, ako covek pati za tim vremenom, ako je bio
slobodan, srecan, bogat, zadovoljan ili sta vec,
onda i treba da slavi...
I ok da slavi, ali mi nije jasno zasto je zamenio krsnu
slavu za ovu. Trebao je obe da slavi.

pig_am_am

pa tito se zbog toga prevrce u grobu...

Roben

Quote from: Wolf on 29-11-2007, 19:23:32
I ok da slavi, ali mi nije jasno zasto je zamenio krsnu
slavu za ovu. Trebao je obe da slavi.
па не може да слави титовдан и крсну славу  :nene:
ако си бар мало учио историју једно с другим не иде

Wolf

Sa tog casa sam pobegao.
Ali on je slavio svoju slavu do '92. godine.
I onda mu je kvrcnulo da slavi titovdan...
Ovu je izmislio, a krsna mu je u porodici godinama.
I on je nju odbacio. E, to mi nije jasno.

Masha

#5
Covek je rekao da zeli da saèuva trajno seæanje na Josipa Broza-Tita (1895-1980) i na vreme njegovog predsednikovanja komunistièkom Jugoslavijom, kada su "svi imali slobodu i ekonomski razvoj". Pa, u komunistickoj Jugoslaviji nije bilo pozeljno slaviti slavu. Pa sto je on to radio do `92. zajedno sa svojim ocem, koji mu je sada dao punu podrsku u nameri da slavi 29. novembar kao Titovdan, kad toliko postuje lik i delo Broza? Mislim, ovi dvostruki standardi su mi bas fuj!

Wlada

Овај човек је прави симбол гадне парадоксалности нашег друштва...

слави славу и самим тим проглашава Тита светитељем - треба да буде осуђен од стране цркве

слави славу под именом Тита (који је својим утицајем који сеже до дана данашњег од Срба направио највеће невернике и квазивернике) - треба да буде осуђен од стране комуниста


Lence

  Cisto bogohuljenje! Ruga se crkvi i vernicima na najodvratniji nacin, skrnaveci jedno od najbitnijih elemenata pravoslavne vere! Taj nema pojma sta znaci slava! Ko zna sta je on to slavio do '92. On sigurno pravi vernik nikad nije ni bio...

jeckili_cg

hm ne bih rekla da je tito bio svetac