Od¹teta od 2,5 miliona dolara zbog pogre¹nog leèenja od HIV-a

Started by Bred, 13-12-2007, 11:27:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: Blic online |

Amerikanka koja je devet godina nepotrebno primala antiretrovirusne lekove jer su joj lekari rekli da je zara¾ena virusom HIV, dobila je 2.5 miliona dolara od¹tete, prenose agencije.

Odri Serano (45) je u tu¾bi protiv doktorke koja ju je leèila iznela da je jaka kombinacija anti-HIV lekova koji su joj bili prepisani prouzrokovala niz bolesti, ukljuèujuæi depresiju, hronièni umor, gubitak apetita i telesne te¾ine i upalu creva.
Serano je zaplakala kada je èula presudu Vrhovnog suda u Vorèesteru u Masaèusetsu, i rekla je da je presreæna ¹to je porota stala na njenu stranu.
Advokat Odri Serano rekao je da je doktorka koja joj je prepisala tretman, vi¹e puta odbila da ponovi testove na prisutnost virusa èak i nakon ¹to su neki rezultati pokazali da u njenoj krvi nema HIV-a. Doktorka je tu odluku objasnila èinjenicom da nije imala razloga da sumnja u prvu dijagnozu zbog riziènog pona¹anja pacijentkinje i zbog èinjenice da je njen biv¹i deèko pozitivan na ovaj virus, ali i zbog analize krvi koja je pokazala abnormalno veliki broj æelija za imunolo¹ku odbranu.

darusaz

А стандардна дијагностичка процедура са гомилом тестова ником ништа?  :batina Мајко Божија шта све човек неће данас чути...
Ако ме сећање добро служи, 3х се узима узорак тј. крв и два пута се ради ELISA, а затим Western Blot.  :help:

BK

Sta mislite ako se zena izlecila...ma dobri ovi lekovi...salim se...svakakva cuda...etika lekara i farmaceuta ne postoji....ne postoji vise savest