Kejt Kep¹o

Started by nasty girl, 04-08-2006, 09:00:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nasty girl



Kejt Kep¹o (Kate Capshaw) roðena je 3. novembra 1953. godine u Teksasu. Dugo je njeno primarno zanimanje bio uèiteljski rad u osnovnoj ¹koli. Povremeno je imala uloge u amaterskim pozori¹tima Amerike i u amerièkim sapunicama.

S vremena na vreme je uèestvovala na audicijama za uloge u holivudskim filmovima ni¾eg bud¾eta. Prve uloge je dobila sredinom osamdesetih godina. U periodu od pet godina snimila je tri filma, koji su bili odlièno primljeni kod publike: "Windy City", "SpaceCamp" i "Black Rain".

Godine 1991. snimila je film po kom je, verovatno, najpoznatija ¹iroj javnosti - "Indiana Jones and the Temple of Doom". U tom filmu igrala je pevaèicu u noænom klubu koja se kasnije udru¾uje sa Indijanom D¾ounsom, kog je glumio Harison Ford.

Od uloga u poznatijim filmovima izdvajaju se one u filmovima "How to Make an American Quilt" i "The Locusts".

Kejt se 1991. godine venèala sa Stivenom Spilbergom, slavnim re¾iserom. Iako su zli jezici tvrdili da se udala iz interesa i da æe igrati u svim njegovim filmovima, to se nije obistinilo. Ovaj par ¾ivi u Los Anðelesu sa svojih petoro dece i jednim detetom koje je Kejt dobila u prvom braku.