Tom D¾ouns

Started by nasty girl, 04-08-2006, 10:01:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

nasty girl




Tomas D¾ouns Vudvard (Thomas Jones Woodward) roðen je 7. juna 1940. godine u Ju¾nom Velsu, u Velikoj Britaniji. Odrastao je u veoma siroma¹noj porodici èiji je jedini prihod bila rudarska plata Tomovog oca. Kao tinejd¾er, Tom D¾ouns je imao velike probleme sa alkoholizmom i maloletnièkom delinkvencijom. U to vreme je pevao i u crkvenom horu.

Veæ sa 16 godina Tom se o¾enio i bio je primoran da radi razlièite poslove da bi zaraðivao za ¾ivot: bio je rudar, drvoseèa, moler, radio je na gradili¹tu. Povremeno je pevao po lokalnim klubovima sa razlièitim sastavima iz Ju¾nog Velsa. Prva grupa koju je formirao zvala se "Senators".

Nekoliko godina kasnije zapoèinje solo karijeru. Njegov prvi singl pretrpeo je debakl, tako da nijedna izdavaèka kuæa nije htela da prihvati izdavanje njegovog sledeæeg singla. D¾ouns ga izdaje samostalno, a pesma "It's Not Unusual" posti¾e ogroman uspeh. Bila je na prvom mestu britanske top 10 liste, a pojavila se i meðu najboljih deset na amerièkoj muzièkoj listi.

Meðunarodnu slavu postigao je serijom singlova, meðu kojima su se posebno istakli "Green, Green Grass of Home" i "She's a Lady". Poèetkom sedamdesetih godina, kada je bio na vrhuncu svoje karijere, Tom D¾ouns je vodio i TV emisiju "Ovo je Tom D¾ouns", u kojoj su mu gosti bili popularne amerièke liènosti. Postao je seks simbol u Americi, a tome je doprinela i njegova veza sa pevaèicom Meri Vilson iz grupe "Supremes".

Postepeno je padao u zaborav, ali je veliki povratak do¾iveo krajem devedesetih godina i poèetkom 21. veka, kada je ponovo poèeo da vodi jednu TV emisiju - "U pravo vreme" na kanalu VH1. Povratak na muzièku scenu doneo mu je hit "Sex Bomb", koji je dugo bio u vrhu najcenjenijih muzièkih lista.