D¾enet D¾ekson

Started by nasty girl, 04-08-2006, 10:02:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nasty girl



D¾enet D¾ekson (Janet Jackson) roðena je 16. maja 1966. godine u Indijani. Najmlaða od desetoro dece, pod uticajem porodiènog ¹ou-biznis duha, ukljuèila se u bend "Jacksons", koji je krajem ¹ezdesetih zapoèeo svoju relativno uspe¹nu karijeru, najpre muzièku, a kasnije i glumaèku.

Postepeno izdvajanje Majkla i Latoje, koji su zapoèeli solo karijere, navelo je i D¾enet da poène da radi sama. Najpre je glumila u televizijskim serijama, da bi poèetkom 1982. godine, uz veliku pomoæ brata Majkla, snimila svoj prvi solo album, koji je imao solidan uspeh sa tira¾om od oko 250.000 prodatih primeraka.

Kljuèni uspeh postigla je drugim albumom "Control" iz 1986. godine, koji je prodat u osam miliona primeraka. Apsolutni hit bila je pesma "What Have You Done For Me Lately". Za album je dobila dve amerièke muzièke nagrade. Novi seksepilni stil, prateæi steperi i odlièni spotovi uèinili su D¾enet zvezdom.

Njeni albumi prodavani su u vi¹emilionskim tira¾ima, a cene ugovora koje je potpisivala sa izdavaèkim kuæama neprestano su rasle; poslednji ugovor, za izdavaèku kuæu Virgin, iznosio je 80 miliona dolara.

D¾enet je nastavila i glumaèku karijeru, a najveæu ulogu do sada imala je sa Edijem Marfijem u filmu "Otkaèeni profesor 2".

Svoj privatni ¾ivot D¾enet je skrivala od javnosti. Najbolji dokaz za to je brak sa njenim menad¾erom, Rene Elizondom, za koji je ¹tampa saznala tek posle osam godina, pred sam razvod. Danas D¾enet ¾ivi u Njujorku i priprema svoj osmi album.