„SMS-cinkaro¹” raduje roditelje, ðaci gunðaju

Started by Bred, 20-12-2007, 13:26:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 A. Ðukanoviæ - A. Laðareviæ
Ðaci gimnazije „Sveti Sava” od ove ¹kolske godine i te kako dobro razmisle pre nego ¹to odluèe da eskiviraju neki èas jer njihovim roditeljima veæ istog dana o tome sti¾e SMS obave¹tenje. Roditelji i profesori su odu¹evljeni, a uèenici su postali obazrivi.

PORUKA - Na mobilni telefon roditelja dnevno sti¾u podaci o izostancima, opomenama, eventualnim prekr¹ajima, ali i uspesima koje uèenici postignu. Ocene iz svih predmeta ¹alju se jednom nedeljno.
- Sistem funkcioni¹e tako ¹to se sve relevantne informacije unose u ¹kolsku bazu podataka. Posredstvom operatera ti podaci se ¹alju „Telekomu" koji ih distribuira roditeljima. Oko 80 odsto roditelja koristi ovaj program i reakcije su izuzetno pozitivne, iako veæina uèenika ne deli njihovo odu¹evljenje - ka¾e za „24 sata" Ljiljana Ðokiæ, direktorka gimnazije „Sveti Sava".
Ona ka¾e da je cilj programa da se kroz slanje pravovremenih informacija izgradi bolji odnos na relaciji ¹kola - uèenik - roditelj. Kao prvi pokazatelj uspeha SMS obave¹tavanja direktorka navodi sve veæi broj roditelja na roditeljskim sastancima.
- Prva statistièka analiza biæe uraðena na kraju prvog polugodi¹ta kada æemo moæi da uporedimo parametre kao ¹to su op¹ti uspeh, broj opravdanih i neopravdanih izostanaka i izreèenih vaspitno-disciplinskih mera s onim iz prethodnih ¹kolskih godina - ka¾e direktorka gimnazije.
Veæina ðaka bi meðutim radije da izbegne ovakvu SMS komunikaciju ¹kole i roditelja.
- Ne smeta mi ¹to roditelji dobijaju uvid u ocene, ionako uvek mogu da ih vide u ¹koli, ali je obave¹tavanje o izostancima problem za veæinu uèenika - ¾ali se Jelena Ð, uèenica treæe godine gimnazije „Sveti Sava".
Cena ove usluge, koju je inaèe jo¹ pro¹le ¹kolske godine odobrio Savet roditelja, za prvo tromeseèje je bila 500 dinara.

24sata

d1mk3

Auuu..nemoj to da uvedu  u moju skolu  :run :*: HEheh..shala  :lol2: