Zadah iz usta

Started by Bred, 18-07-2006, 21:27:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

Èesto sreæemo osobe kojima se iz usta ¹iri neprijatan zadah - zadah trule¾i, koji je takvoj osobi neprijatniji nego i sama zubobolja, jer zadah iz usta ima trajan karakter. Zadah iz usta javlja se i kod mladih osoba, koje zbog toga èesto imaju velike neprijatnosti.

Za neprijatan zadah iz usta obièno se ka¾e da potièe iz stomaka. Iako se pravi uzrok ovoj pojavi ne mo¾e lako utvrditi, dosada¹nja praksa je pokazala da ova neugodnost najèe¹æe potièe od kvarnih zuba i neèistih usta, a najreðe od bolesnog stomaka. Neprijatan zadah se javlja od truljenja organskih materija, mesa i drugih belanèevina koji se u ustima raspadaju. Kvarni zubi, ranjave desni, èirevi, fistule i mnoga druga zapaljenja desni su, u veæini sluèajeva, osnove trulenja i gnojenja u ustima. Meðutim, ako se uzroci ovome ne pronaðu u ustima, onda treba pomi¹ljati na ti da zadah potièe iz malih skrivenih ¹upljina u kojima se raspadaju ostaci hrane. Meka hrana se naroèito lako zadr¾ava u ovim ¹upljinama i meðu zubima. Zato se kod èoveka koji ne posveæuje dovoljno pa¾nje nezi i èistoæi zuba i usta javlja zadah iz usta.

Zubni kamenac, u kome ima mnogo gljivica, raznih mikroba i ostataka hrane, takoðe je uzrok zadahu iz usta.

U nekim sluèajevima zadah potièe od korena kvarnih zuba, koji trunu. Ponekad se ovakvo korenje nalazi pod zubnom krunicom ili pod mostom. Kod nekih ljudi, a to je reði sluèaj, nalazimo na jeziku debelu, obièno prljavu naslagu, koja prouzrokuje zadah. Oboleli krajnici i ¾drelo mogu takoðe da izazovu ovu neprijatnu pojavu. Dijabetièari imaju zadah slièan voænom mirisu.

Dakle, uzrok zadahu iz usta je, kao ¹to smo videli, prvenstveno neèistoæa zuba i usta.
www.svetzdravlja.com

SandraD.

Ko cesto jede beli luk,nije bas prijatno biti u njegovoj blizini,ja sam se danas bas lepo najela belog luka,onda taj "prijatni zadah"traje nekoliko dana......

AquArius

Luk je zdrav. Veoma.  :wink:

A sto se tice higijene... Cetkica (zubi i jezik), konac, vodica, paziti sta jedes, odnosno kakvo je varenje i redovno kod cika Zube  :wink:

BK

Najnoviji izum promucurnih Japanaca zove se "Fresh Kiss"
DETEKTOR ZA SMRAD IZ USTA

   Najnoviji izum promucurnih Japanaca zove se "Fresh Kiss" i pomocu njega za 5 sekundi mozete saznati kolike su vam sanse kod suprotnog spola, tocnije receno, koliko vam smrdi iz usta.

"Ako iznenada primijetite da nitko s vama ne zeli razgovarati, mogli biste pomisliti da ste prava svinja jer ste spavali s djevojkom vlastitog brata... Ili? Razlog bi mogao biti i mnogo prozaicniji, a to znaci da vam smrdi iz usta", tekst je kojim zapocinje americka reklama za najnoviji proizvod nastao u labaratorijima Japana, Tanita Breath Alert ili alarm za neugodan zadah.

Pomocu aparatica velicine mobitela, koji je tezak svega 45 grama, za pet sekundi mozete saznati kakav vam je dah iz usta, i to izrazen brojcano od 1 Ó 4 (nema zadaha, malo vam smrdi, osrednje, jako). Fresh Kiss funkcionira na temelju ugradenog senzora koji mjeri kemijski sastav vasih usta, a to znaci u kojem su omjeru i kombinaciji cestice sumpora, ugljicnog dioksida, procesi truljenja te svi oni ostaci hrane i bakterija u vasim ustima.

Za sada se Fresh Kiss moze nabaviti samo u Americi za 30 dolara. Sve ostale informacije potrazite na www.tanita.com.


Preuzeto iz magazina Klik


nasty girl

e sta sve ti japanci nece izmisliti... :hm :hm