Uskoro prvi ve¹taèki ¾ivot na Zemlji

Started by Bred, 26-01-2008, 20:59:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: CDC/IB |


Nauènici su na korak do stvaranja ve¹taèkog ¾ivota, nakon ¹to je biolog Krejg Venter najavio da je njegov tim uspeo da sinteti¹e ceo genetski kod bakterije.

Sastavljajuæi 582.970 slova u lancu DNK genitalne mikoplazme iz brisa, Venter je zavr¹io treæu fazu potrebnu da èovek napravi novi organizam. Ranije je njegov institut u Merilendu, napravio prvi korak ka ambicioznom cilju, transformi¹uæi jedan mikrob u drugi zamenom njegovog DNK lancem DNK od njegovog „roðaka“. Zavr¹ni korak bi trebalo da bude kori¹æenje procedure transplantacije genoma kako bi se ve¹taèki dobijen hromozom ubacio u bakterijsku æeliju. Time æe se stvoriti oblik ¾ivota sa biolo¹kim instrukcijama koje je potpuno skrojio èoveka.

blic

SLATKIS


dirigent

Morbidno... Sta je cilj ovakvih experimenata?

     Da sutra stvaramo hibride i uveseljavamo decicu po zooloskim vrtovima??

BK

Pa ne znam....ali sta je i cilj proizvodnje oruzja? Svakako ubijanje....a ne verujem da je to zbog prenaseljenosti planete Zemlje...pa ce mozda morati da i "nas proizvode" vestacki, jer ko zna mozda i ne budemo mogli da se razmnozavamo od ove radijacije i slcnih stvari...pa moraju da pocnu da razvijaju nove metode na vreme....