Marija uvredila Fince!

Started by Bred, 05-06-2007, 08:48:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Darker

E sad, ¹to bi TI rekao: To je onda njihov (va¹) problem :K

Bred

Ne, nije njihov problem sto njima ne deluje nego sto tebi deluje :wink:

Darker

E ba¹ nije nego je njihov problem ¹to njima ne deluje :plez
I gde su tu argumenti? :K

pig_am_am


Bred

Marija ©erifoviæ tu¾ila Tijaniæa
Autor: Simonida Stankoviæ |

Toliko smo ¾eleli tu „Evroviziju“ i sada, kada smo je osvojili, brukamo se pred svetom! Pobednica „Evrovizije“ Marija ©erifoviæ se, po svoj prilici, neæe pojaviti na finalu „Evrosonga“ 24. maja u „Areni“ zbog sukoba sa Aleksandrom Tijaniæem, direktorom RTS-a. Njen menad¾er Sa¹a Mirkoviæ i advokat Miljkan Karlièiæ su juèe odr¾ali pres konferenciju na kojoj su rekli da su podneli kriviènu tu¾bu Prvom op¹tinskom sudu u Beogradu protiv Tijaniæa zbog klevete, ugro¾avanja sigurnosti, ucene, nasilnièkog pona¹anja i zloupotrebe slu¾benog polo¾aja.

- Od vlasti i javnosti u Srbiji Marija i ja tra¾imo da nas za¹tite od nasilja Aleksandra Tijaniæa. Ja æu i dalje ¹tititi svoju saradnicu i prijateljicu Mariju i neæu dozvoliti da me Tijaniæ ¹ikanira, iako je on veoma opasan èovek. Molim dr¾avne organe da ne dozvole Tijaniæu da oduzme pravo Mariji ©erifoviæ da predstavlja svoju zemlju na „Evroviziji“, koju je upravo ona i dovela u Beograd - rekao je Mirkoviæ u svoje i Marijino ime, buduæi da je ona na odmoru u inostranstvu.
Na pres konferenciji su se osim novinara pojavila i tri funkcionera Radikalne stranke sa bed¾evima sa likom Vojislava ©e¹elja, kao i Rajko Baraliæ, poslanik SPS-a. Na pitanje zbog èega su ispolitizovali konferenciju za novinare, Mirkoviæ je odgovorio da je on uputio poziv svim strankama, ali su „do¹li i podr¾ali samo prijatelji“.
Optu¾ujuæi Tijaniæa, Sa¹a Mirkoviæ je isprièao da je do sukoba zapravo do¹lo veæ na pro¹logodi¹njoj „Beoviziji“.
- Tijaniæ nije ¾eleo da pobedi Marija jer je imao svog favorita Ivanu Negativ. Predlagao mi je da pustim Mariju niz vodu u zamenu za besplatne reklamne sekunde na RTS. Kada nisam pristao, do¹lo je do sukoba. Pretio mi je, psovao me je. On je opasan i moæan èovek i nije mi svejedno, ali sam re¹io da po svaku cenu dr¾im Marijinu stranu. Trudili smo se, vredno radili i bez ikakve njegove podr¹ke pobedili na „Evroviziji“ - isprièao je Mirkoviæ za „Blic“.
Na ove Mirkoviæeve optu¾be, Tijaniæ je odgovorio:
- Priznajem da sam pretio dotiènome. Sreo sam ga u jednoj kafani u veèernjim satima i rekao sam mu: „Mar¹ u Zoolo¹ki vrt! Zna¹ da Vuk Bojoviæ u osam sati zatvara kapiju i ako se ne vrati¹ do tada, spavaæe¹ na ulici.“ Spreman sam da podnesem sve sankcije zbog ove pretnje, ali da bude jasno - nema pristupa RTS dotiènome gospodinu sve dok iznosi gomilu la¾i na raèun RTS-a i mene - isprièao je Tijaniæ za „Blic“ i opet naglasio da on nije u sukobu sa Marijom, veæ sa delom njenog tima, te da je ona na RTS uvek dobrodo¹la.
Na pitanje da li æe pozvati Mariju da, kao ¹to je obièaj, nastupi na finalu „Evrovizije“, direktor RTS je odgovorio:
- To zavisi od pona¹anja njenog ¹taba. Mariji su otvorena vrata za sve emisije RTS-a i za „Evroviziju“, ali nema sile koja me mo¾e naterati da Sa¹u Mirkoviæa na bilo koji naèin ukljuèim u „Evrosong“ - zarekao se Tijaniæ.
„Evrovizija“ jeste veliki spektakl, ali nije cirkus. A mi upravo to pravimo od ovog evropskog muzièkog takmièenja. Stvarno sramota!

Stokselijus: Nije obavezno da Marija peva
Svante Stokselijus, izvr¹ni supervizor „Evrosonga“, za „Blic“ ka¾e da sukob izmeðu Marije ©erifoviæ i Aleksandra Tijaniæa, direktora RTS-a, neæe naneti ¹tetu „Evrosongu“.
- Marija ©erifoviæ je pro¹le godine zaslu¾eno pobedila, imala je ubedljivo najbolju pesmu i zahvaljajuæu njoj „Pesma Evrovizije“ se ove godine odr¾ava u Srbiji. ©ta ona radi u slobodno vreme, bez obzira da li se radi o politièkom ili nekom drugom anga¾manu, zaista ne mogu da komentari¹em. Uostalom, umetnici imaju pravo da se izra¾avaju na razlièite naèine - rekao je za „Blic“ Svante Stokselijus i dodao da mu se èini da sukob izmeðu Tijaniæa i ©erifoviæeve neæe naneti ¹tetu „Evrosongu“.
Na na¹e pitanje da li postoje pravila koja podrazumevaju da se pobednik iz prethodne godine pojavi na „Evrosongu“, Stokselijus je odgovorio:
- Ne! Uobièajeno je, na primer, da prethodni pobednik peva tokom finala, ali striktnih pravila nema. Podsetiæu vas da se na „Pesmi Evrovizije“, koja je 2000. godine odr¾ana u ©vedskoj, iz raznoraznih razloga nije pojavio pobednik iz prethodne godine.
A. N.

O brukanju
„Blic“ je i Mirkoviæu i Tijaniæu postavio isto pitanje:
Oseæate li bar nelagodnost kao jedna od dve strane u sporu ¹to se ovako brukamo pred svetom?
Mirkoviæ: „Naravno da oseæam veliku nelagodnost. Ali zaista ne znam kako vi¹e da re¹im sukob s njim. Majke mi, ne znam. Obraæao sam mu se i mejlovima i preko ljudi. Ne vredi.
Tijaniæ: „Nije taèno da se brukamo. Dobili smo odliènu ocenu od zvaniènika ‘Evrosonga’. Rekli su da je RTS najbr¾e i najbolje od svih zemalja u kojima se do sada odr¾avala ‘Evrovizija’ obavio sve zadatke za pripremu ovog takmièenja“.

Reakcije èitalaca „Blica“
Stav èitalaca „Blica“ koji su poslali komentare na sajt www.blic.co.yu jeste da svaða izmeðu Marije i Tijaniæa samo bruka Srbiju. Ovo su neki od vi¹e stotina komentara:
Ba¹ tako: „Tijaniæu, RTS nije tvoj - na¹ je! Marija, nisi ti oti¹la na ‘Evrosong’ da peva¹ - mi smo te poslali! Malo obuzdajte domete i setite se ko vas je namestio tamo gde ste trenutno!“
Smiljana: „®alosno!!! Mogu li nekada Srbi da se slo¾e, bar u umetnosti ako nista drugo? Radovala sam se kao malo dete pobedi na¹e pesme kojoj sam dala svoje glasove. Sada vidim da sam pogre¹ila“.
Fuj, fuj!: „Fuj, bre! Ma najbolje bi bilo da nam oduzmu tu ‘Evroviziju’! Srbija treba da se odrekne ‘Evrovizije’ i da se ne bruka vi¹e“
Luna: „Na¹a posla! Je l’ moramo uvek da se sramotimo? Je l’ treba da nam se svet smeje? Mene je sramota.“
JL: „Ni¹ta, bre, u ovoj zemlji ne mo¾e da protekne bez srpske nesloge! Budimo ljudi, iako smo Srbi!“
Sedam patuljaka: „A da se podsetimo da i odlazak na ‘Evroviziju’, i Tijaniæa, i Mariju, i sledeæu ‘Evroviziju’ PLAÆAMO MI!“
Gord: „Ljudi, nije ta ‘Evrovizija’ za nas. Mi, gde god mo¾emo, naðemo mesto svaði. Samo se blamiramo pred svetom!“

blic

philoserbiana

to je isto kao ono-dobijemo halo govornicu,a sutra vidis da je demolirana  :hmm

tarantulica

Genijalno!  :roll:
Ne odustaju od nadmudrivanja od kog niko nema koristi....

Darker

Ovo me podseti kako ja igram bilijar: ubacim sve kugle, fenomenalno igram, ali onda  ubacim crnu u pogre¹nu rupu...

Isti fazon :wall: :wall: :wall:

tarantulica

Quote from: Darker on 30-01-2008, 16:32:14
Ovo me podseti kako ja igram bilijar: ubacim sve kugle, fenomenalno igram, ali onda  ubacim crnu u pogre¹nu rupu...

Isti fazon :wall: :wall: :wall:

[off]Od toga bar neko ima korist[/off]  :>  :cvet

Darker

Pa i od ovoga samo zemlje koje su protiv napredovanja Srbije mogu imati korist.
"Eto-bili smo u pravu, oni jesu divljaci i varvari..."

Bred

Pomirenje ©erifoviæeve i Tijaniæa
Autor: S. Stankoviæ |

Pobednica „Evrovizije“ Marija ©erifoviæ i direktor Javnog servisa Aleksandar Tijaniæ pomirili su se juèe u zgradi RTS-a. Tako æe pro¹logodi¹nja pobednica „Evrosonga“, kao ¹to je i red, nastupiti na „Beoviziji“ i na „Evroviziji“. Pomirenju je prothodilo svojevoljno povlaèenje menad¾era Sa¹e Mirkoviæa iz Marijinih poslova u vezi sa „Evrosongom“.

- Bilo je krajnje vreme da se ratne sekire zakopaju i da radim ono ¹to mi je kao pobednici „Evrovizije“ posao. Jedva èekam „Evrosong“ u Beogradu i veoma mu se radujem - isprièala je Marija ©erifoviæ za „Blic“ juèe po napu¹tanju zgrade RTS-a i dodala da je zahvalna svom menad¾eru Sa¹i Mirkoviæu za sve ¹to je do sada uèinio za nju.
- Hvala Sa¹i, mom menad¾eru, na svemu ¹to je uèinio za mene. Vodio je veliku bitku i borbu i zahvalna sam mu na tome. Nas dvoje æemo i dalje saraðivati, ali æu u projektu „Evrovizije“ biti bez njega - isprièala nam je Marija.
U saop¹tenju koje je ©erifoviæeva izdala povodom pomirenja pi¹e:
„Na sastanku sa Aleksandrom Tijaniæem, generalnim direktorom RTS, u prijateljskoj i srdaènoj atmosferi, dogovorili smo oblike na¹e dalje saradnje i mog uèe¹æa u predstojeæim muzièkim spektaklima koje organizuje RTS“. Ona je saop¹tila da su dosada¹nji nesporazumi „proizvod nesreænih okolnosti“ i da je neko drugi govorio u njeno ime.
„Te incidente nisam ¾elela, nisam inicirala i sada sam ih svojoj voljom prekinula. Ja govorim u svoje ime i sama snosim posledice svojih, a ne tuðih reèi“, navela je ©erifoviæeva.
Ona je podsetila da je nacionalna radio-televizijska kuæa organizovala njen odlazak na pro¹logodi¹nje takmièenje u Finsku.
„Znam da je u na¹u zajednièku pobedu ulo¾eno mnogo napora, kreativnosti, anga¾ovanje agencije i struènjaka, te oko 400.000 evra“, navela je.
Na na¹e èestitke zbog pomirenja sa pobednicom „Evrovizije“, Tijaniæ je uzvratio:
- Marija i ja se nikada nismo ni svaðali. U svaði sam bio sa njenim menad¾erom, a ne sa njom! Susret je bio prijateljski. Zagrlili smo se, lepo isprièali i dogovorili se o saradnji - rekao je Tijaniæ.
Pomirenju je prethodilo svojevoljno povlaèenje Sa¹e Mirkoviæa iz Marijinih poslova u vezi sa „Evrovizijom“. On je juèe u otvorenom pismo poslatom svim medijima naveo: „Iznad svega bih voleo da Marija bude domaæin svojim kolegama i fanovima jer su i ona i oni to zaslu¾ili, a s obzirom na to da sam se ja kao jedini faktor koji je Tijaniæu smetao povukao, ne vidim dalju prepreku za Marijino uèe¹æe na ‘Evrosongu 2008’.“

Istorijat sukoba Tijaniæ - ©erifoviæ
Svaða izmeðu Aleksandra Tijaniæa sa jedne strane i Marije ©erifoviæ i Sa¹e Mirkoviæa, njenog menad¾era, s druge, poèela je odmah po povratku pobednice „Evrovizije“ iz Helsinkija. Mirkoviæ je tada optu¾io Tijaniæa da je „minirao Marijinu pobedu jer je imao svog favorita na ‘Beoviziji’“, da nije hteo da plati spot za pesmu „Molitva“ i javno se, pred kamerama u RTS-u zahvalio „Pinku“, suparnièkoj televiziji. Sukob se nastavio u septembru pro¹le godine kada Marija nije bila pozvana u Skup¹tinu grada na prijem povodom sveèane predaje kljuèeva grada Helsinkija Beogradu. Ni pre desetak dana, pobednica „Evrovizije“ nije bila pozvana u Skup¹tinu grada da peva na ¾rebanju za redosled takmièara na polufinalu „Evrovizije“. Tada je Marija napisala otvoreno pismo Borisu Tadiæu u kojem je iznela niz kritika i optu¾bi na raèun direktora RTS-a. Dan kasnije je Mirkoviæ rekao da je podneo tu¾bu protiv direktora Javnog servisa. A onda se Sa¹a Mirkoviæ povukao, a Tijaniæ i Marija su se pomirili.

To¹etove pesme na „Beoviziji“
Povodom juèera¹njeg pisanja „Blica“ da æe „Beovizija“ biti posveæena tragièno nastradalom To¹etu Proeskom, koji je bio pobednik ovog festivala 2003, te da æe desetak njegovih kolega otpevati njegove najveæe hitove, Du¹ka Vuèiniæ - Luèiæ, PR „Pesme Evrovizije“ 2008, poslala nam je saop¹tenje:
„Iz po¹tovanja i u znak seæanja na izuzetnog umetnika i pobednika prvog festivala ‘Beovizija’ 2003, To¹eta Proeskog, ideja i ¾elja kreativnog tima ‘Beovizije’ bila je da revijalni deo prve veèeri festivala ‘Beovizija’ 2008. bude posveæen To¹etu. Trenutno smo u dogovorima sa porodicom Proeski i novoosnovanom fondacijom ‘To¹e Proeski’ kako bismo na najbolji naèin realizovali ovu zamisao“.

blic

philoserbiana

prica ima srecan zavrsetak...smrc,smrc

Wlada

Quote from: Bred on 09-02-2008, 15:55:39
Pobednica „Evrovizije“ Marija ©erifoviæ i direktor Javnog servisa Aleksandar Tijaniæ pomirili su se juèe u zgradi RTS-a.

Да ли је ово најава нове коалиције Тијанићевог ДСС - Шериф овићкине СРС ?

Bred

#88
[off]sve je moguce[/off] :wink: :K



:news:
Marija ©erifoviæ: Nemam vi¹e nikakve veze sa Mirkoviæem
Autor: Beta |

Pro¹logodi¹nja evrovizijska pobednica, pevaèica Marija Sserifoviæ saop¹tila je danas da se sa biv¹im menad¾erom Sa¹om Mirkoviæem razi¹la zbog nemoguænosti da pronaðu kompromis.

"Razlog prekida na¹e saradnje su sve èe¹æa mimoila¾enja u mi¹ljenjima i konkretnim potezima u vezi sa mojom karijerom, a po¹to nismo uspeli da naðemo kompromis, jedino ¹to mi je ostalo je da se raziðemo na civilizovan naèin", navela je pevaèica.
Ona je u saop¹tenju navela i da smatra da je dvogodi¹nja saradnja sa Mirkoviæem bila uspe¹na, ali da mora da menja neke stvari u svojoj karijeri.
"Mnogo toga moram da unapredim u sistemu organizovanja mojih nastupa, snimanja muzièkog materijala, gostovanja po Evropi i celokupnog odnosa sa medijima. Ovo je godina u kojoj pravim svoj novi tim, preuzimam potpunu odgovornost za svoj PR i karijeru", navela je.
Marija ©erifoviæ je najavila da æe naknadno saop¹titi imena saradnika sa kojima æe raditi ubuduæe.
"Zajedno sa novim projektom æu saop¹titi imena saradnika sa kojima cu ubuduæe raditi na poslovima u Srbiji, regionu i Evropi. ®elim zvanièno da se zna da ne saraðujem sa Sa¹om Mirkoviæem i da nas dvoje vi¹e nemamo nikakve poslovne kontakte", saop¹tila je.
Ona je navela i da njen avokatski tim zavr¹ava papire o raskidu ugovora sa biv¹im menad¾erom, kao i da Mirkoviæu ¾eli uspeh u njegovom poslu.

blic



Izvor: PRESS
SKANDAL!
Mariju ©erifoviæ izvreðali na nacionalnom finalu izbora za „Pesmu Evrovizije" u Nemaèkoj

Nemaèko nacionalno finale izbora za pesmu koja æe ovu zemlju predstavljati na „Evrosongu" zavr¹eno je pobedom grupe „No ejnd¾els", ali je festival koji je pre dve veèeri odr¾an u Hamburgu obele¾ila skandalozna uvreda voditelja na raèun Marije ©erifoviæ. Srpkinju, koja se, zajedno sa biv¹im pobednicama Ruslanom (Ukrajina) i ©arlotom Pereli (©vedska), pojavila u revijalnom delu festivala, usred programa izvreðao je Oliver Po¹er, poznati nemaèki imitator i zabavljaè.


„Anðeli" kao „spajsice"

„No ejnd¾els" je najpoznatija nemaèka ¾enska grupa svih vremena, i pandan je megapopularnom „Spajs grls". Pobedile su u prvoj sezoni TV takmièenja „Popstars" 2000. godine i pre raspada grupe, 2003, imale su veliki broj hit singlova. Pro¹le godine èetiri pevaèice iz izvorne postave, Lusi Dijakovska, Naða Benaisa, Sandi Meling i D¾esika, ponovo su oformile bend, koji se sa pesmom „Goodbye To Yesterday" opet na¹ao na top-listama.

Oliver Po¹er se na bini pojavio u svojstvu navijaèa grupe „Markiz", a posle nastupa ©erifoviæeve nazvao je Mariju „debelim plejmobil èoveèuljkom iz Srbije". Nakon ¹to ga je publika zbog ove izjave izvi¾dala, voditelj programa Tomas Hermans odgovorio mu je: - Kad bi ti znao da peva¹ kao Marija, Nemaèka bi tebe poslala u Beograd na finale, ali od toga nema ni¹ta. Odlazeæi sa scene, Po¹er je podrugljivo odbrusio: - E, onda æu se baciti na posao, da obezbedim vize za Srbiju. Jer, ipak je to nesiguran krizni region.

Marija ©erifoviæ nije juèe mogla da prokomentari¹e ovaj incident jer se nalazila na putu za Srbiju, odakle se sprema da 9. marta otputuje u Moskvu, gde æe izvesti „Molitvu" i pobedniku ruskog finala, nadamo se u prijatnijoj atmosferi, predati nagradu.

Sve Nemaèke uvrede!!!

Iz Nemaèke su pre godinu dana, posle pobede u Finskoj, na raèun Marije ©erifoviæ stigle brojne uvrede i optu¾be. Neki od naslova u nemaèkim medijima glasili su: „Lezbijke iz Srbije su pobedile, ¹to nije èudo, jer Balkan je centar homoseksualaca" ili „Da li je Beograd uop¹te sposoban da napravi ‘Evrosong', jer Srbi vole samo rat", a najbizarniju optu¾bu objavio je „Bild". Visokotira¾ni list optu¾io je ©erifoviæevu da je „Molitvu" ukrala od albanske pevaèice Soni Malaj, i da se zapravo radi o plagijatu pesme „Ndarja".


:news:
Promocija novog CD-a Marije ©erifoviæ Sreda

Posle dve godine pauze tokom koje nije "sedela besposlena", pevaèica koja je donela Evrosong Srbiji, Marija ©erifoviæ objavila je svoj novi album "Nisam anðeo".

Na promociji u Grand Casinu, predstavila je nove pesme ali i nov menad¾erski tim, Music sound production, na èelu sa Rakom Mariæem. "Marijino veèe" obele¾ile su poznate estradne liènosti Ceca, Ogi Radivojeviæ, èlanice sastava Beauty Queens, Aleksandra Radoviæ, Kaya i Seka Aleksiæ koja je na Marijinoj imala i sopstvenu promociju povev¹i sa sobom novog deèka Mladena Raduloviæa, ali i odlièna svirka.

Prva pesma koju je Marija otpevala je upravo "Nisam anðeo".

" Imam tremu", rekla je zvezda veèeri. " Publika od mene verovatno oèekuje ne¹to spektakularno, a ja se iskreno nadam se da æe ovaj album 'zadovoljiti va¹e potrebe', jer su ove pesme ono ¹to ja zaista oseæam".

Nakon jo¹ jedne pesme sa novog albuma "Ne voli¹ je znam", Marija je otpevala i stari hit "Bol do ludila" i pesmu koju je predstavila kao "malo iznenaðenje" na novom albumu, obradu naslovne numere poznate televizijske serije "Bolji ¾ivot".

Posle nabrajanja "ljudi koji su radili na projektu zvanom 'Nisam anðeo'", Marijin tim saradnika je pripremio poklon koji je najavljen kao "ne¹to ¹to æe joj koristiti kad bude snimala sledeæi spot" - ru¾ièastu suknju!

Uz dobro raspolo¾enje i malo smeha zbog Marijinog "stajlinga u najavi", veèe se zavr¹ilo uz zvuke svima nama dobro poznate "Molitve".

(MONDO)