Novartis: Nema vraæanja vakcina

Started by Bred, 26-01-2010, 19:23:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

| Izvor: B92

Beograd -- ©vajcarska kompanija “Novartis” upozorava vlade da ne otkazuju dogovorene porud¾bine vakcine protiv novog gripa.

©vajcarska farmaceutska kompanija “Novartis”, koja proizvodi vakcine protiv novog gripa, upozorila je vlade da ne otkazuju veæ dogovorene porud¾bine i navela da æe ubuduæe "pouzdane" zemlje imati prioritet.

"Iste one vlade koje su izvr¹ile veliki pritisak na farmaceutsku industriju da vrlo brzo isporuèi vakcine, sada govore da vi¹e ne ¾ele ono ¹to su poruèile", rekao je direktor “Novartisa” Danijel Vasela.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=01&dd=26&nav_category=12&nav_id=406824

SPAJALICA

Sve mi to lièi na....uzimala, davala.... :roll:

Bred

Ono sto je cinjenica jeste da su se i nasi prevarili u proceni i da ih narod definitivno nije poslusao sto se tice vakcinacije.
Mada moram priznati da kad je pocela da se zakuvava prica sa ovim novim (ili "novim") gripom ljudi su se bas uplasili, skoro pa uspanicili.

SPAJALICA

Meni je najèudnije bilo to ¹to - kako su se pacijenti, sa simptomima potencijalno smrtonosnog gripa slali na kuæno leèenje gde imate i starije osobe, na primer i decu, trudnice ili koga veæ....koji su osetljive kategorije!!?????!!! Znam da bi to bilo iluzorno hospitalizaovati, ali je puno ¹upljina oko tog "novog" gripa!?
Koliko treba da proðe vremena da bi se jedna vakcina pustila u op¹tu upotrebu i bila kao takva delotvorna? Da li su potrebni testovi pre nego se pusti u masovnu upotrebu .....i sl....?

frenkyonline

Neko uzo` pare i to dobre... Mi cemo platiti tata Miskovicu te vakcine, naravno u to ne treba ni sumnjati.  :krsti:

Bred

Pa da, ali placamo samo one isporucene, ne narucene. Navodno.  :K2: