Britanski princ Hari u Avganistanu

Started by Bred, 28-02-2008, 20:52:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred


By JILL LAWLESS, Associated Press Writer 38 minutes ago

LONDON - Prince Harry has been serving on the front line in Afghanistan with the British Army, calling in airstrikes on Taliban positions and going out on foot patrols, the Ministry of Defense announced Thursday.
ADVERTISEMENT

Officials said the prince, a lieutenant in the Blues and Royals regiment, was still deployed in the country.

"His conduct on operations in Afghanistan has been exemplary," said the head of the army, Gen. Richard Dannatt. "He has been fully involved in operations and has run the same risks as everyone else in his battle group."

Harry, who is third in line to the throne, has been in Afghanistan since December.

nastavak-> http://news.yahoo.com/s/ap/20080228/ap_on_re_eu/britain_prince_harry

p.s. imaju i video klipovi  :wink:

--
Princ Hari u vojsci u Avganistanu
29. februar 2008. | 11:24 -> 13:22 | Izvor: B92, Beta
Beograd, London -- Britanski prestolonaslednik princ Hari slu¾i vojsku sa britanskim trupama u Avganistanu, saop¹tilo je Ministarstvo odbrane VB.

Poruènik Hari od decembra se nalazi u proviniciji Helmand, najveæoj britanskoj bazi u Avganistanu. Zbog prinèeve bezbednosti, informacije o mestu gde je rasporeðen, kao i o datumu njegovog odlaska u Avganistan, do sada nisu objavljivane u ¹tampi. Dvadesettrogodi¹nji britanski princ Hari u decembru je rasporeðen na mesto ratnog kontrolora leta u Avganistanu.

Provincija Helmand, u kojoj je sme¹ten, nalazi se na prvoj liniji fronta. Poruènik Hari zajedno sa ostalim britanskim jedinicama vodi vazdu¹ne napade na talibane i ide pe¹ke u patrole.

"Nadao sam se da æu otiæi na prvu liniju. Ovde sam stigao uoèi Bo¾iæa i od tada sam magnet za metke. Veæina momaka je bila ¹okirana ¹to sam ovde, ni¹ta se nije dogaðalo prvih nekoliko dana, ali se stvari sada ponovo zagrevaju", rekao je princ.

Princ Hari diplomirao je na vojnoj akademiji Sendhrt 2006. godine kao komandant bornih kola. U Velikoj Britaniji Hari je jedna od najpopularnijih osoba, dok, kako ka¾e, u Avganistanu lokalno stanovni¹tvo ni ne sluti ko je on.

"Oni ni ne slute. Sedite sa njima, poprièate, popu¹ite po cigaretu, voleo bih da ka¾em i popijete pivo – ali toga ovde nema. Tako da je sve normalno. Dok se vi momci, novinari niste pojavili, bio sam potpuno normalna i obièna osoba", rekao je on.

Ministarstvo odbrane je, zbog bezbednosti princa Harija, kao i jedinice u kojoj slu¾i, sklopilo dogovor sa medijima u Velikoj Britaniji da se podaci o pozicijama princa Harija ne objavljuju u medijima.

Embargo je sru¹en nakon ¹to je prièa "procurela" u australijskom magazinu, kao i u nemaèkim novinama.

Britanska vojska povlaèi princa Harija

Britanski princ Hari biæe povuèen iz Avganistana, po¹to su u javnost putem Interneta dospele informacije da se veæ dva i po meseca u tajnosti bori protiv talibana, rekli su danas izvori u britanskom Ministarstvu odbrane.

Britanski vojni vrh je pripremio planove za njegovo povlaèenje iz Avganistana, ali za sada nije poznato kada æe se to desiti.

"To æe se desiti relativno brzo, na ureðen i dostojanstven naèin, ali nema potrebe da se ¾uri", rekli su izvori u britanskom ministarstvu odbrane.
B92

alfie

Vratili ga kuæi!
Mukica!
A njemu se ratuje...

stef

 Hoce nas princ da ode na Kosovo da ga brani?