Britanci kupili 25 odsto Infostuda

Started by Bred, 06-03-2008, 14:06:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Britanska korporacija „Dejli mejl end d¾eneral trast” kupila je 25 odsto internet portala za zapo¹ljavanje i obuku Infostud. Cena transakcije nije objavljena. „Dejli mejl” je, izmeðu ostalog, izdavaè listova „Dejli mejl”, „Mejl on sandej”, „Ivning standard” i „London lajt end lut”.

24sata
--
Infostud prodao 25 odsto Web sajta

Northcliffe International, filijala meðunarodne korporacije Daily Mail and General Trust, postao je strate¹ki partner Infostuda, stekav¹i vlasni¹tvo nad 25 odsto ove domaæe Internet kompanije. Cilj povezivanja jeste zajednièki razvoj i jaèanje Internet tr¾i¹ta u Srbiji, a Infostud æe nastaviti da vodi tim njegovih osnivaèa, koji su zadr¾ali vlasni¹tvo nad 75 odsto kompanije.

Infostud vodi liderske sajtove o zapo¹ljavanju, obuci i obrazovanju u Srbiji, koji su tokom pro¹le godine imali skoro 12 miliona poseta. Sajt www.infostud.com ulazi u 10 najposeæenijih domaæih sajtova u zemlji (prema servisu alexa.com), a poslovi.infostud.com su najposeæeniji sajt za zapo¹ljavanje, preko koga je do sada radnike tra¾ilo preko tri i po hiljade firmi.

„Daily Mail je korporacija koja ima iskustvo u upravljanju velikim brojem sajtova i drugih medija ¹irom sveta, ¹to je bitan razlog zbog kog smo se odluèili da uðemo u partnerstvo. Osetili smo da oni zaista veruju u Infostud, da dele na¹u viziju o ¹irenju poslovanja, te da je reè o kompaniji sa kojom mo¾emo da uspostavimo dobar ljudski i partnerski odnos“, ka¾e Branislava Gajiæ, direktor Infostuda.

Daily Mail and General Trust u svom okrilju ima 150 kompanija, u Evropi, SAD i Australiji. Ulaganje u Infostud je u skladu sa strategijom Northcliffe International-a za ¹irenje u oblasti Internet poslovanja, posebno u ogla¹avanju poslova, a partnerstvo je ostvareno kroz njihovu maðarsku ispostavu Lapcom kft .

“Mi smo vrlo zadovoljni razvojem Infostuda poslednjih godina. Impresionirani smo kvalitetom njegovog menad¾menta i èvrsto verujemo æe kroz partnerstvo Infostud moæi br¾e da napreduje u Srbiji i da æe postati jak oslonac na¹eg poslovanja u regiji”, ka¾e I¹tvan Samer, izvr¹ni direktor Northcliffe International, kompanije koja je i vlasnik najposeæenijeg sajta za zapo¹ljavanje u Hrvatskoj, www.moj-posao.net.

Ovo je samo pokazatelj da srpski Web postaje sve interesantniji stranim investitorima. Pro¹le godine hrvatska kompanija MojBlog kupila je 50 odsto sajta www.gdestinacija.com, koji je izabran za najbolji blog u regionu na Nis Petrol Web Festu.

b92