gazela

Started by Enea, 29-10-2007, 14:50:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Al-Jasmina

 :> Ma najzezce bi bilo da se igramo Tarzana, i lijanama prebacujemo preko Save :trfr:

Ono sto ja mislim da je tragikomicno u celoj stvari-
drzava koja ne ume da preusmeri sredstva tako da se obilaznice oko BG-a zavrse PRE rekonstrukcije
ili se igraju corave bake sa EU u nadi da se oni finansirati doticne projekte kako njihova roba ne bi gubila vreme tegleci se preko pontona u BG-u.
A EU vozila i onako sad idu preko Rumunije  :ball2: zbog jeftinije putarine  :ball2:

_d.0.t_

"Gazela“ èeka novi sastav parlamenta


Rekonstrukcija „Gazele“ verovatno neæe poèeti ni ove graðevinske sezone zbog pada Vlade Srbije. Naime, Skup¹tina Srbije do raspu¹tanja nije ratifikovala niz zakona vezanih za finansiranje radova, a izmeðu ostalog ni odobrene kredite od Evropske banke za investicije i Evropske banke za obnovu i razvoj. Zbog toga radovi mogu biti odlo¾eni èak za godinu dana.

- Taèno je da smo u velikom problemu jer Skup¹tina Srbije nije na vreme ratifikovala èitav set ugovora koji se odnose na rekonstrukciju „Gazele“, rehabilitaciju prilaznih puteva, kao i izgradnju delova obilaznice oko Beograda. Mi smo sve ugovore dostavili Skup¹tini jo¹ pre nekoliko meseci sa naznakom „hitno“, ali oni, na¾alost, ipak nisu ratifikovani tako da su sada sva odobrena sredstva blokirana - ka¾e za „Blic“ dr¾avni sekretar za saobraæaj Miodrag Jociæ. On dodaje da æe svi zakoni koji se odnose na odobravanje sredstava za rekonstrukciju mosta morati da saèekaju formiranje nove Skup¹tine. Ukoliko se oni meðu prvima naðu na dnevnom redu, radovi bi mogli da poènu i za èetiri meseca, ka¾e Jociæ.
Potpisivanjem ugovora o kreditu sa Evropskom bankom za investicije u iznosu od 66 miliona evra obezbeðena su sredstva za popravku „Gazele“ i obnovu puteva i mostova faze B2 u Srbiji. Ona ne mogu biti povuèena bez ratifikacije u Skup¹tini Srbije.
Trebalo je da rekonstrukcija poène na jesen, ali u „Putevima Srbije“ ka¾u da je moguæe da, usled novonastale situacije, bude odlo¾ena i do godinu dana. To bi moglo da „podigne“ cenu radovima i do 50 odsto.
- Ukoliko Skup¹tina republike Srbije u meðuvremenu po hitnom postupku ne ratifikuje potpisane kredite, radovi mogu znatno poskupeti zbog porasta cene gvo¾ða i ostalog materijala - navode u „Putevima Srbije“. Iako je ¹est stranih kompanija pro¹lo pretkvalifikaciju i dostavilo ponude, tenderski postupak za „Gazelu“ ne mo¾e biti zavr¹en niti potpisan ugovor sa najboljom firmom dok poslanici ne ratifikuju odobrena sredstva.
Pored ovog, ne mo¾e biti povuèen ni kredit od 25 miliona evra, namenjen obnovi dela autoputa kroz Beograd i sanaciji Kru¾nog puta, koji je odobrila Evropska banka za obnovu i razvoj. Obilaznica oko Beograda, na potezu od Batajnice do Dobanovaca, takoðe èeka ratifikaciju zajmova evropskih banaka u iznosu od 115 miliona evra.


[blic]

pavlest

ako vlada nastavi sa padanjem, most ce se srusiti

Bred

#48
hahahahaha, bas. :K
Mada rekose da do sledece god def nema nista.
:wink:



:news:
Od petka trajektom preko Save Petak, 25. april 2008. 02:00     



Direkcija za javni prevoz Beograda predstavila je prvu eksperimentalnu vo¾nju brodom preko Save, na relaciji od Brankovog mosta do bloka 70 na Novom Beogradu i od bloka 70 do Ade Ciganlije, koja æe u funkciji biti od petka.

U reèni saobraæaj biæe ukljuèena dva broda, od kojih æe jedan prevoziti putnike od pristani¹ta ispod mosta u Brankovoj ulici, u blizini staklenog lifta do novobeogradskog keja u bloku 70 kod Ulice Omladinskih brigada i drugi odatle do pristani¹ta kod "Kupali¹ta Beograd" na Adi Ciganliji.

Od pristani¹ta na Adi Ciganliji do nadvo¾njaka u Radnièkoj ulici, radi povezivanja sa linijama gradskog prevoza, putnike æe prevoziti turistièki voziæi koji se neæe posebno naplaæivati, veæ æe va¾iti karta za brod.

Za prevoz putnika preko Save, grad je anga¾ovao preduzeæe "Metro na vodi" ukupnog kapaciteta 60 mesta, koji zadovoljavaju zahteve tehnièkih pravila Jugoslovenskog registra brodova, te su sposobni i bezbedni za plovidbu, rekao je na konferenciji za novinare koja je ovom prilikom organizovana na brodu direktor Direkcije za javni prevoz ®eljko Ðukanoviæ.

Napomenuv¹i da trenutno Beograd u ponudi nema dovoljan broj turistièkih brodova, on je rekao da æe zbog toga od sutra plovila na liniji Brankov most-Blok 70 polaziti na svakih sat vremena, a na relaciji od bloka 70 do Ade Ciganlije na 15 minuta.

Brzina ovih brodova je razlièita, tako da uzvodno od Pristani¹ta do Bloka 70 vo¾nja traje oko pola sata, a nizvodno 20 minuta, dodao je on.

Prema Ðukanoviæevim reèima, pojedinaèna karta u jednom pravcu ko¹taæe 50 dinara, povratna karta 89 dinara, a graðani æe moæi da kupe i povlastice za brod u trajanju od mesec dana od dana kupovine, èija æe cena biti 1.500 dinara.

On je kazao da æe putnici, koji poseduju markice za javni gradski prevoz, moæi da za 400 dinara kupe i markicu za prevoz brodovima.

Ðukanoviæ je podsetio da æe od 25. aprila do 5. maja na trajektima biti omoguæen besplatan prevoz brodom svim gradajnaima koji poseduju pretplatne markice Gradskog saobraæajnog preduzeæa "Beograd".

Ovde se ne radi samo o gradskom prevozu veæ i o u¾ivanju u putovanju rekom, rekao je vr¹ilac du¾nosti gradonaèelnika Beograda Zoran Alimpiæ, dodav¹i da je ovo poèetak novog vida prevoza putnika u Beogradu bez saobraæajne gu¾ve.

Ukoliko se oèekivanja na novootvorenoj liniji u narednom periodu poka¾u opravdana i graðani budu zadovoljni novim vidom prevoza, prema reèima gradskog sekretara za saobaræaj Zorana Pe¹oviæa, javnim reènim prevozom povezaæe se i drugi delovi grada kao ¹to su Borèa i Zemun, ali ta linija zahteva veæa ulaganja za izgradnju pristupnog puta.

On je dodao da æe autobuske i tramvajske linije javnog prevoza koje su u blizini novih pristani¹ta biti povezane sa reènim prevozom i na taj naèin omoguæiti bolju i br¾u vezu sa drugim delovima grada.

Za realizaciju ovog eksperimentalnog prevoza obezbeðeno je 19,8 miliona dinara.

(Tanjug)

mondo

---
Inace, danas je u gradu bilo k-a-t-a-s-t-r-o-f-a :!
:namcor