Crna Gora: Kriza u graðevinarstvu

Started by Bred, 09-11-2008, 13:16:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 Izvor: Tanjug, Republika
Podgorica -- Najveæe crnogorske graðevinske firme poèele su sa otpu¹tanjem radnika suoèene sa nedostatkom posla ali i sve¾eg novca, pi¹e podgorièka Republika.

List tvrdi da cene stanova u Podgorici i dalje padaju, a graðevinci su u velikim problemima zbog kreditne zadu¾enosti kod domaæih banaka, koje ne mogu na vreme da servisiraju. Globalna kriza, izgleda, najvi¹e pogaða graðevinarstvo, pi¹e list i dodaje da su poznati crnogorski preduzetnici veæ poèeli sa otpu¹tanjem oko 30 odsto proizvodnih radnika.

Podseæa se da je poznato da su ti radnici primali odliène plate u proseku od oko 700 evra i to bez dana ka¹njenja.

U poslednje vreme, navodi se, mo¾da zbog problema bankarskog sektora i nemanja "¾ivog novca", de¹ava se da na platu èekaju i 10 dana.

Onima, koji su pro¹le godine uzeli kredit od recimo 100 hiljada evra da bi kupili 60 kvadrata stana u novogradnji, ostaje samo da se "uhvate za glavu" jer tu cenu, navodi se, njihova nekretnina nikada neæe dostiæi.

Prema mnogima, to je bilo oèekivano jer nije ni bilo realno da kvadratni metar stana u Podgorici ko¹ta izmeðu dve i tri hiljade evra, pi¹e Republika.

b92