Kafa iz maèjeg izmeta 50 funti po ¹oljici

Started by Bred, 12-04-2008, 13:49:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: Blic online |


Ekskluzivna kafa koja se dobija iz izmeta azijske ¾ivotinje cibetke prodaje se u jednom kafiæu robne kuæe u Londonu za 50 funti po ¹olji, prenosi BBC.

Me¹avina zrna dve vrste kafe “Blue Mountain” i “Kopi Luwak” sa Jamajke koristi se da bi se napravila kafa po imenu “Caffe Raro”, koja je jedna od najskupljih na svetu.
Azijske ¾ivotinje nalik na maèku jedu, vare i izbacuju iz tela zrna “Kopi Luwak” kafe, koja se potom prodaju za 324 funti po kilogramu.
Ove ¾ivotinje ¾ive na planta¾ama ¹irom jugoistoène Azije, a za njih se zna da vole da jedu najbolja i najzrelija zrna kafe. Enzimi u njihovom sistemu za varenje razgraðuju sr¾ zrnca kafe pre nego ¹to ga izbace iz tela. Tada radnici na planta¾i skupljaju ¾ivotinjski izmet i operu ga pre nego ¹to izpr¾e oèi¹æena zrnca.

Dejvid Kuper, koji je osmislio ovu posebnu kafu, ka¾e da se zrna kafe ruèno pr¾e 12 minuta kako bi svako zrno dostiglo savr¹en ukus za late ili kapuæino.
Sav profit od prodaje kafe u kafiæu “Peter Jones” na londonskokm Sloun skveru u aprilu iæi æe u dobrotvorne svrhe za borbu protiv raka.

BLIC

pig_am_am

joj zar ne mogu da izloze zrno tim enzimima na nekom drugom mestu... :ninja:

Kamicak

Ko je gledao Bucket list na festu08, mogao je da sazna za kopi luvak :>