Farmakognozija

Started by Adonis_Vernalis, 10-05-2006, 10:40:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

cvjetic

ne moras da prepoznas droge,ja nisam prepoznala jednu,pa sam dobila 8! :)

Adonis_Vernalis

Quote from: aziraphale on 12-06-2006, 17:16:50

1) ima li posledica po studente koji su dobili 6- na prakticnom ("da, bicujemo dok ne nauce za cistu sesticu")? dobijam li pitanje vise na usmenom ili to stoji na oglasnoj tabli da prikaze nas "nakaze" :)
2) a kako bi trebalo da "prepoznam biljke"?...fotografija, primerak zivi, primerak mrtvi ili droga? ajde vi sto ste polagali kod silvane otvorite se malo za savete!
3) imaju li oni malobrojni muskarci nekakav popust u ovom roku, ipak je svetsko u fudbalu svake cetvrte godine? (opet malo neozbiljnog pitanja)

Studentima sto su dobili 6- na prakticnom dovoljna je kazna ocena koju su dobili (ono minus kazuje da su pusteni... ahm), kao i cinjenica da im se ime povlacilo po oglasnim tablama kao svojevrsnim freakovima. Molim lepo, tabloidizacija Srbije zahvatila je i akademske institucije... Uh al sam napravio dobar fazon...  :K Ergo, nikakvih posledica po vas nema... Izlazite lege artis na ispit i polazete ga isto kao i oni sto su dobili 10-

Biljke ne prepoznajete... Prepoznajete droge... Razlika izmedju biljke i droge je prilicna... Ali, da li vredi izlaziti na usmeni iz farmakognozije ako ta mala distinkcija nije napravljena!? U svakom slucaju, postoji jedna kolekcija bocica u kojima se nalaze droge. Dobijete komplet i o svakoj drogi kazete ponesto... koja je to droga, sta predstavlja, kako se dobija, sta sadrzi, zasto se koristi... u nekoliko kratkih, jasnih i inteligentno koncipiranih recenica...

Iz mog ugla, oni malobrojni muskarci nece imati nikakav popust... fudbal gledam i ja... uz pivo i chuchungle, naravno  :K

Ajd, pa neka je sa srecom...

Quote from: willie the scot on 12-06-2006, 17:51:36
jel mozete da mi odgovorite,dear adonis,koliko su formule vazne kod vas?da li treba samo da napisemo formulu glavnog farm.aktivnog jedinjenja koje se spominje u pitanju ili treba i ove manje bitne?da li na pitanja treba da se odgovara strogo precizno,ili cete traziti od nas da pravimo odredjene digresije?

Formule su vazne, ali ne sudbinski... Kompetentno misljenje o glavnom farmakoloski aktivnom jedinjenju i nekolicini bitne mu sabrace bice sasvim dovoljno... Sto se odgovora tice, mislim da cu ispit da formulisem tako da zapodenem kavgu... tj. diskusiju... Sta cu vas pitati, zavisi i od vas samih... ako mi budete tamo samo sedeli i otvarali skrge ko bajate ribe, diskusiju tesko da cu dobiti... a vi desetku ni u najavi. A ako budete blistali od znanja i nacitanosti, desetke ima da prste...

AVENDON

vvvsna, ja sam ti pitanje prebacio, a ne obrisao u podforum farmakognozija, u temi koja se zove Pitanje?

Molim sve clanove da ukoliko imaju neko pitanje vezano za farmakognoziju, otvore novu temu, da ova ne bi bila pretrpana!