Tijanic + Kostunica

Started by lelemud, 28-04-2008, 18:19:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lelemud

Hronika
Novi obraèun direktora RTS-a
Tijaniæ pretukao èlana LDP

Autor: V.Z.C. - P.V. | 28.04.2008 - 06:20
Tijaniæ pretukao èlana LDP

BEOGRAD - Aleksandar Tijaniæ, direktor RTS-a, juèe se fizièki obraèunao sa Robertom Toma¹om (34), aktivistom izbornog ¹taba LDP-a, ispred cveæare u Ulici Ljutice Bogdana u centru Beograda.

Prema Toma¹evoj verziji dogaðaja, Tijaniæ je poèeo da ga udara dok je sa suprugom sedeo u kolima ispred cveæare, dok Tijaniæ tvrdi da je pripadnik LDP-a nasrnuo na njega. Oèevidac Marko Raduloviæ, radnik u obli¾njem marketu, potvrdio je za „Blic“ Toma¹evu verziju dogaðaja.
Toma¹, koji je èlan SDU i u izbornom je ¹tabu LDP-a za Vo¾dovac, opisao je ceo dogaðaj za „Blic“.
- Stajao sam na Auto-komandi, jeo pljeskavicu, kada sam video Tijaniæa kako izlazi iz cveæare, prepoznao sam ga i namr¹tio se. Supruga mi je rekla da uðem u kola i pustim to. Okrenuo sam se prema njoj i rekao: „Ma, ko ga j... „, i u¹ao u kola. Tijaniæ je, izgleda, to èuo, jer je poèeo da me psuje. Krenuo je prema meni i napao me. Koliko se seæam, pre toga sam ustao iz vozila, ali sam pod njegovim udarcima pao na sedi¹te - prièa Toma¹.
On navodi da mu je Tijaniæ zadao seriju udaraca, a da on nijednom nije uzvratio.
- Udarao me je po glavi i rukama jer sam se njima zaklanjao. Rekao sam mu: „Ne bojim te se“, a mojoj supruzi viknuo da zove policiju. Nastavio je da me udara, pa sam ponovo rekao: „Ne bojim te se, pusti me da izaðem iz kola“. Uspeo sam da izaðem iz kola, a on se odmakao od mene. Pri¹la je jo¹ jedna ¾ena iz njegovog d¾ipa i jedan mu¹karac. Oni su, zatim, u¹li u d¾ip i odvezli se. Dosta ljudi je gledalo sve to i zamolio sam ih da ostanu. Najvi¹e me je razoèaralo ¹to su svi rekli da imaju svoja posla. Samo je jedan oèevidac policajcima isprièao ¹ta se dogodilo. Policajci su mi rekli da idem u Urgentni centar, jer mi je curila krv iz nosa, a i èelo mi je bilo crveno - opisuje Toma¹ ovaj dogaðaj. Posle pregleda u Urgentnom centru, oti¹ao je u policiju i prijavio sluèaj.
Oèevidac Marko Raduloviæ na slièan naèin opisuje ceo incident.
- Nalazio sam se ispred prodavnice kad sam èuo Tijaniæa kako vièe: „Koga ti proziva¹ iz auta?“ Pri¹ao je potom automobilu „fijat marea“, koji je bio parkiran ispred cveæare, otvorio vrata i poèeo da udara èoveka koji se nalazio na mestu vozaèa. Udarao ga je pesnicama po glavi i ¹amarao i nije mu dozvolio da izaðe iz automobila. Mladiæ koji se nalazio u „fijatu“ nije poku¹ao da uzvrati, veæ se samo zaklanjao rukama. To je trajalo nekoliko minuta, a onda je Tijaniæ seo u kola i odvezao se - ka¾e Raduloviæ.
Ovo je veæ drugi incident direktora RTS-a sa èlanovima LDP-a. Pre taèno mesec dana u beogradskoj Palati pravde Tijaniæ je udario Milo¹a Lukoviæa

www.blic.co.yu





   
Premijer: Za¹titi Tijaniæa
28. april 2008. | 15:29 | Izvor: B92
Beograd -- Predmijer Srbije i lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Ko¹tunica izjavio je da mu je neobja¹njivo za¹to pojedine politièke partije atakuju na Aleksandra Tijaniæa.

Ko¹tunica ka¾e da je Tijaniæ, pored toga ¹to je direktor Radiotelevizije Srbije, i novinar, a "novinari se u obavljanju svoje profesije po pravilu ¹tite". "Ne vidim za¹to taj princip, koji va¾i za sve druge, ne bi va¾io i za Tijaniæa. Mora da va¾i i za njega", rekao je Ko¹tunica na konferenciji za novinare koalicije DSS-Nova Srbija.

Istièuæi da je njegov stav oduvek bio da se ni na koji ne mogu dovoditi u pitanje samostalnost i sloboda medija, on je konstatovao da bi novinari trebalo da za¹tite Tijaniæa od napada, kojima je bio izlo¾en u vi¹e navrata, "isto tako kao ¹to svakog svog kolegu ¹tite u obavljanju profesije".


www.b92.net

dirigent