Dosije X film: ®elim da verujem

Started by Bred, 17-07-2008, 13:32:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Re¾ija: Chris Carter
Uloge: David Duchovny, Gillian Anderson, Amanda Peet, Xzibit, Billy Connolly
Start: 7. avgust

I u ovom nastavku specijalni agenti Foks Molder (Dejvid Duhovni) i Dejna Skali (D¾ilijan Anderson) re¹avaju misterije sveta.

Glumaèka ekipa pro¹irena je ovoga puta brojnim interesantnim imenima kao ¹to su reper Egzibit, Amanda Pit, Bili Konoli i Adam Godli.

U filmu "Dosije X: ¾elim da verujem" agent Molder nastavlja svoju potragu za istinom, dok Skali ostaje neraskidivo vezana za Molderova traganja.

Reditelj Kris Karter, koji je potpisao ceo serijal kao i prvi film, naglasio je da ovo neæe biti klasièan film o zaverama, veæ æe biti nezavisan od prethodnih, i imati izmenjenu tematiku. Takoðe, odnos izmeðu dva agenta ostaje i dalje pod velom tajne i kreæe se u do sada neoèekivanom smeru.

trejler => http://movies.ign.com/dor/objects/379767/the-x-files-i-want-to-believe/videos/xfilestrailer_050908.html

b92



:news:
film The X-Files (I Want To Believe)

Tokom 1990-ih, TV serija o dvoje agenata FBI-a, koji istra¾uju misterije za koje ne postoji nauèno obja¹njenje – postala je hit ¹irom sveta. Na osnovu serije je 1998. godine snimljen film, a konaèno, 10 godina kasnije, glavni junaci se vraæaju na veliko platno kako bi re¹ili novu misteriju.

Istina je tamo negde… Negde daleko….Serija otmica i ubistava potpuno zbunjuje FBI. Kada jedan ra¹èinjeni sve¹tenik poène da dobija vizije koje detektivima poma¾u u potrazi za ¾rtvama, agent koji vodi istragu obraæa se paru nekada¹njih kolega, koji su bili struènjaci za upravo takve, neobiène sluèajeve.

Biv¹i agent Foks Molder je uvek spreman da prihvati neobja¹njivo; Dejna Skali je po profesiji lekar i tra¾i nauène dokaze. Kada birokratija zapeèati i "zakopa" sluèajeve iz "dosijea X" – oni napu¹taju FBI. Sada se nevoljno vraæaju da bi zajedno radili na tom sluèaju, a stari problemi se ponovo pojavljuju.

Ljubitelji TV serije æe odmah prepoznati detalje, kao ¹to je pominjanje Molderove sestre za koju veruje da su je oteli vanzemaljci.

"Uporni zahtevi okorelih fanova svih ovih godina su zaista ono ¹to nas je motivisalo da sminimo ovaj film."

Tvorac serije Krist Karter je ko-scenarista i reditelj novog filma. On ka¾e da su verni fanovi zaslu¾ni za snimanje filma "®elim da verujem", ali se nada da æe on privuæi novu generaciju, nedovoljno staru da se seæa TV serije. Karter zato ka¾e da ovaj film funkcioni¹e nezavisno od serije.

"Ako pogledate prièe koje smo isprièali u 202 epizode "Dosijea X", 80 odsto njih stoje same za sebe. Nisu u pitanju prièe iz mitologije o vanzemaljcima, teorije zavere niti Molderova potraga za sestrom. To su prièe koje se ne vezuju za druge epizode i mogu da se gledaju samostalno. Sve dok shvatate ko su Molder I Skali – dvoje agenata FBI koji istra¾uju paranormalne sluèajeve, od kojih je jedan skeptik a drugi veruje u natprirodno – mo¾ete da pratite radnju filma. Zato smo znali da moramo da ove likove ponovo predstavimo novim gledaocima i onima koji su povremeno pratili seriju, ali ne i okorelim fanovima. Njih nismo ¾eleli da zamaramo detaljnim upoznavanjem sa Molderom I Skali."

"Ta dva lika su zami¹ljena kao komplementarna, oni se savr¹eno dopunjuju, kao delovi slagalice koji zajedno postaju nova celina."

Dejvid Duhovni ka¾e da mu je drago ¹to se vratio liku Foksa Moldera i njegovom komplikovanom odnosu sa Dejnom Skali.

"Kada razmi¹ljate sa kojim ¾anrom biste uporedili na¹ film, rekli biste da je to triler, vrsta horor filma ili intelektualni krimiæ – ¹tagod – ali u srcu filma je odnos izmedju Moldera I Skali, odnos dve zrele osobe koje poku¹avaju da defini¹u svoju vezu dok obavljaju svoj posao, koji je sluèajno veoma uzbudljiv. Dok se de¹avaju te stra¹ne, interesantne i uzbudljive stvari, imate dvoje ljudi koji se, ne ba¹ svadjaju, ali poku¹avaju da dokuèe svoj odnos… ¹to je po meni moæna kombinacija."

D¾ilijan Anderson se vraæa u ulozi Skali, i ka¾e da joj se dopada kako film prikazuje njen, èesto vatreni, odnos sa Duhovnijevim Molderom.

"Iznenadila me je njihova veza I koliko ona èini va¾an deo atmosfere èitavog filma. Njihov odnos je stalno prisutan, gotovo opipljiv i uspostavlja se veoma rano u filmu. U ranim scenama, gledaoci postaju svedoci te¾ine njihove komplikovane, zajednièke pro¹losti i oseæala sam da scenario I film to veoma dobro opisuju."

U filmu "Dosije X – ¾elim da verujem" takodje glumi ©kotlandjanin Bili Konoli kao sve¹tenik sa ¹estim èulom - otac D¾o. Amanda Pit glumi agenta FBI koji uvodi Moldera I Skali u istragu, a Alvin D¾ojner, u svetu repa poznat kao muzièar "Egzibit" tumaèi jo¹ jednog agenta koji ne veruje u paranormalne pojave. Scenario zajedno potpisuju reditelj Kris Karter i njegov dugogodi¹nji saradnik Frenk Spotnic. Muziku je komponovao Mark Snou, autor muzike originalne TV serije.

voanews.com