Probudio se usred operacije

Started by Bred, 12-06-2008, 13:44:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 Izvor: Tanjug
Pariz -- Usred operacije vaðenja zave¹tanih organa èoveku koji je na ulici do¾iveo srèani udar i kome lekari nisu vi¹e mogli da pomognu, hirurzi su shvatili da je ¾iv.

Sluèaj, o kome pi¹e dnevnik "Mond", dogodio se poèetkom ove godine u Parizu jednom 45-godi¹njem Francuzu, koji je na ulici do¾iveo srèani udar. Lekari hitne slu¾be bezuspe¹no su poku¹ali da ga reanimiraju na licu mesta i odluèili da ga prebace u obli¾nju bolnicu, gde je trebalo da mu se obavi dilatacija koronarne arterije.

Tokom prevoza, uprkos stalnim poku¹ajima, njegovo srce nije ponovo poèelo da kuca tako da kada je stigao u bolnicu ustanovljeno je da ne mo¾e da se izvr¹i dilatacija.

Izgledalo je da nema vi¹e ¹ta da se uèini. Mu¹karac je, sat i po po prestanku rada srca, postao potencijalni donator organa. Kada je, meðutim, ekipa lekara krenula da obavi operaciju vaðenja organa, pacijent je poèeo spontano da di¹e i da reaguje na bol.

Nakon nekoliko nedelja oporavka, pacijent je poèeo da hoda i govori, ali se ne zna da li je obave¹ten o opasnostima kroz koje je pro¹ao.