U Grèkoj i dalje po¾ari

Started by Bred, 18-07-2008, 13:06:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

Izvor: B92
Atina -- Prema biltenu civilne za¹tite Grèke, najveæa opasnost od po¾ara je na ostrvima Dodekaneza i ostrvima Samos, Ikarija, Hios i Krit.


U poslednja tri dana u Grèkoj su izbila 102 ¹umska po¾ara i 54 po¾ara u naseljenim podruèjima, pi¹e grèki list Katimerini. Po¾ari su harali na ostrvima Kefalonija, Andros i Krf. Vatrogasci uz pomoæ helikoptera na Androsu brane luèki grad Gavrio, u èijoj okolini gori ¾bunje. Po¾ar je izbio i na najveæem atinskom smetli¹tu kraj prigradskog naselja Ano Ljosja.

Od juèe ujutru je pod kontrolom veliki ¹umski po¾ar u klancu Tempe u Tesaliji. U predgraðu Soluna juèe je izgorelo oko 50 hektara ¹ume, a po¾ar je lokalizovan oko podneva. Vatra meðutim besni na poljima nedaleko od prelaza Evzoni, na granici Grèke i Makedonije.

Vatrogasci dr¾e pod kontrolom po¾ar u industrijskoj zoni Atine, u Aspropirgosu gde se nalazi velika luka, rafinerije nafte, èelièane i druge fabrike. Tamo je po¾ar izbio na èetiri mesta i zbog toga vlasti osnovano sumnjaju da je vatra podmetnuta, pa su veæ pokrenuli istragu.