Zdravko Èoliæ sprema novi album

Started by Bred, 10-08-2008, 17:03:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: S. J. |

Zdravko Èoliæ odr¾ao je fenomenalan koncert u Budvi, a nakon nastupa, posle dva sata stajanja ispred bekstejd¾a, sreli smo Èolu, nimalo umornog i veoma rapolo¾enog da govori o koncertu na Jazu, navodnoj svaði sa Goranom Bregoviæem, kao i o novom albumu i duetu koji sprema.

- Drago mi je ¹to sam deo festivala „Live Music“ i nadam se i voleo bih da on za¾ivi. Lepo je ¹to mo¾e da doðe raja iz Hrvatske, Bosne, Slovenije, Srbije...

Da li postoji poseban razlog ¹to ste koncert zapoèeli sa „Produ¾i dalje“?
- Obièno koncerte poèinjemo sa „Gori vatra“, a evo sada smo bez ikakvog razloga i simbolike odabrali „Produ¾i dalje“.

Do sada ste punili sve velike stadione u regionu, kao i „Marakanu“ i „Arenu“, da li imate neku neispunjenu ¾elju?
- Taèno je da ja volim velike koncerte sa puno publike, na velikim stadionima, ali moram da priznam da mi nedostaju oni mali koncerti, u sali koja prima od trista do petsto ljudi. Tako mo¾e da se napravi drugaèiji program, intimniji, da se gledamo svi u oèi.

Nedavno je po medijima spominjan i sukob vas i Gorana Bregoviæa.
- On jednostavno radi puno. Nije bilo zahlaðenja odnosa izmeðu nas, nego jednostavno nismo saraðivali neko vreme. Jednostavno, nema èovek uvek neku ideju, ako mu ide, on poène da pi¹e, kad ne ide, ne ide. Imali smo sreæe, kad je trajao rat, nije se snimalo i mogli smo da se bavimo starim hitovima, a sada mislim da ne treba razvlaèiti dugo, kada ima¹ materijal, treba da ga izda¹.

Da li uskoro mo¾emo da oèekujemo ne¹to novo od Zdravka Èoliæa?
- Radim na novom albumu i veæ imam neke pesme, ali èekam da mi se jave i neki drugi autori, jer bih ¾eleo da album bude raznovrstan. Ova poslednja, popularna ploèa, bila je komercijalna, a sada bih ¾eleo da napravim pesme sa potenciranjem glasa.

Na poslednjem albumu saraðivali ste i sa Dinom Merlinom koji je dan pre vas nastupio ovde. Niste bili na njegovom koncertu?
- Da, Dino mi je napisao prelepu pesmu za poslednji album „Kao moja mati“ i ¾ao mi je ¹to je ovde nisam otpevao. Mnogo mi je ¾ao ¹to nisam bio na njegovom koncertu u sredu. Dino je divan tekstopisac i kompozitor, veoma emotivno sve to radi.

Da li ste razmi¹ljali da snimite duet sa njim?
- Pa... mislim da mi je i vreme da snimim neki duet i mislim da æe se to i desiti na novom albumu. Meðutim, moje mi¹ljenje je da bi mi vi¹e odgovaralo da radim duet sa nekom ¾enom. Imam veæ nekoliko svojih kompozicija koje bi mogle da zvuèe lepo kao duet, ali jo¹ nisam odluèio ko bi mogao to da otpeva sa mnom. To æe zavisiti od samog stila pesme i boje glasa, a èak to ne mora da bude poznata osoba.


blic



:news:
©ta to "krèkaju" Èola i Brega?

Zdravko Èoliæ æe uskoro u presti¾nom londosnkom studiju "Metropolis" poèeti snimanje novog albuma na kojem æe biti 13 pesama.

Meðu autorima je i Goran Bregoviæ koji je sa Èolom poslednji put saraðivao pre trinaest godina na albumu "Kad bi moja bila".

List "Blic" saznaje da æe Brega èak i pevati u nekim deonicama, pa je nesumnjivo da æe ovaj duet biti i veliki hit.

Èoliæ novi album radi veæ skoro pola godine i na njemu æe se naæi veæinom pesme koje je sam komponovao, a numeru "Lili" æe otpevati na nemaèkom jeziku.

Aran¾mane i produkciju novog albuma rade zajednièki Voja Aralica i Nik¹a Brato¹.

U londonskom studiju "Metropolis" albume su snimali Hulio Iglesijas, Vanesa Paradi, Lady Gaga, Anastazija, Lorin Hil, A¹er... a sada i Èola.

(MONDO)
http://www.mondo.rs/s158235/Zabava/Muzika/Sta_to_krckaju_Cola_i_Brega.html