Ðokoviæ: Marej me iznenadio!

Started by Bred, 27-07-2008, 14:55:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: Z. K. | Foto: Reuters |

Oprostio se od pehara u èetvrtfinalu:

Novak Ðokoviæ je stao u èetvrtfinalu turnira Masters serije u Torontu. Najbolji srpski teniser pora¾en je od desetog nosioca, Britanca Endija Mareja u dva seta, 3:6, 6:7 (3:7), i to znaèi da æe turnir u Kanadi dobiti novog ¹ampiona jer je Novak pre 12 meseci ba¹ na „Rod¾ers kupu“ osvojio titulu.

Novak Ðokoviæ
Marej je slavio prvi put u duelima sa Novakom, taènije posle èetiri poraza. Mora se reæi da je Endi igrao izvanredno i da je to prvi razlog ¹to se Ðokoviæ nije oseæao najprijatnije na centralnom terenu kompleksa u Torontu.
- Iznenadio me je. Ranije je igrao defanzivno, sada me je od prvog poena napao. Odlièno je igrao pojedine udarce, èesto je menjao taktiku. Ima izuzetan oseæaj za loptu i zato to mo¾e da radi. Endi je igrao mudro, èekao je moje gre¹ke, ja sam ih zaista mnogo napravio. Zaslu¾io je da pobedi - èestitao je Novak protivniku.
Od prvog gema, Marej je servirao odlièno, stizao je ono ¹to bi veæina igraèa samo ispratila pogledom i Novak nije imao ideju kako da mu parira. Istina, imao je ¹ansu u drugom setu na 5:4 i servisu rivala, kada nije iskoristio set loptu. U taj brejku koji je usledio ne¹to kasnije, Marej je zablistao.
- U nekoliko proteklih meseci nisam dobro igrao taj brejkove. Nekako postanem nervozan kad doðem u taj period meèa - rekao je Ðokoviæ.
Marej, presreæan zbog plasmana u polufinale, u kojem je sinoæ kasno igrao protiv Rafaela Nadala, ka¾e da je znao da ne¹to mora da menja u igri ako ¾eli da pobedi igraèa kao ¹to je Ðokoviæ.
- Prvi gem u meèu je bio kljuè. Ranije je uvek uspevao da rano stekne prednost i nikako nisam uspevao da ga stignem. Sada sam nameravao da poènem bolje i uspelo mi je. Protiv igraèa kao ¹to je Novak ne smete sebi dozvoliti mnogo gre¹aka. Bio je to tesan duel, zadovoljan sam kako sam odigrao u taj brejku - rekao je ¹kotski teniser.
Prva iznenaðenja turnira su Nikolas Kifer i ®il Simon. Nemac je bukvalno poèistio sa terena D¾ejmsa Blejka, dok je Simon bio bolji od Hrvata Marina Èiliæa u tri seta.

blic