Portparol JUL-a osloboðen optu¾bi

Started by Bred, 11-08-2008, 17:04:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

Izvor: Beta
Po¾arevac -- Biv¹i porparol JUL-a Ivan Markoviæ osloboðen je svih optu¾bi za klevete na raèun èlana "Otpora" Momèila Veljkoviæa.

Pravosna¾nom presudom Okru¾ni sud u Po¾arevcu potvrdio je raniju presudu po¾arevaèkog Op¹tinskog suda. Odluku o oslobaðanju novinarima je preneo Veljkoviæ, koji je Ivana Markoviæa tu¾io za klevete izreèene poèetkom maja 2000.

U svojstvu portparola JUL-a, Markoviæ je tada "otpora¹e" u Po¾arevcu javno nazvao huliganima, a "Otpor" militantnom organizacijom Hitlerjugend.

Veljkoviæa je okarakterisao kao izgrednika, psihijatrijski leèenu osobu poznatu po kriminalnim aktivnostima, a optu¾ivao ga je i za poku¹aj ubistva mladog èlana JUL-a Milana Laziæa.

Markoviæ je to izjavio nakon fizièkog obraèuna izmeðu Marka Milo¹eviæa i njegovih saradnika sa trojicom po¾arevaèkih "otpora¹a" u centru grada.

Op¹tinski sud je u presudi od 28. februara zakljuèio da je Ivan Markoviæ u osudi dogaðaja prenosio stavove JUL-a, partije koja je mogla da se ogradi od njegovih izjava.

Momèilo Veljkoviæ je saop¹tio i da je u sluèaju "otpora¹a" Neboj¹e Sokoloviæa, po gotovo identiènoj tu¾bi, Op¹tinski sud nedavno nepravosna¾no presudio da je Markoviæ odgovoran za klevete.

On je izrazio sumnju da iza svega stoje politièki dogovori i dodao da je Vrhovnom sudu upuæen zahtev za reviziju postupka.


b92