Kariæi prodali BK univerzitet

Started by Bred, 16-08-2008, 18:58:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

| Izvor: Politika
Beograd -- Ugovor o prodaji BK univerziteta potpisan jo¹ pre dva meseca, ali pare jo¹ nisu uplaæene na raèun porodice Kariæ, pi¹e Politika.

BK univerzitet vi¹e nije u vlasni¹tvu braæe Kariæ, tvrdi za Politiku izvor iz poznate peæke porodice. Naime, prvi privatni Univerzitet u Srbiji je poslednjih godinu i po dana bio u procesu vlasnièke transformacije i nedavno je dobio novog vlasnika èije ime se, za sada, èuva u strogoj tajnosti zbog, kako tvrdi na¹ izvor, "nepo¹tovanja roka za prenos novca na raèun osnivaèa BK univerziteta".

"Bogoljub je posle dugih pregovora u vezi sa prodajom visoko obrazovne institucije pre dva meseca dobio primamljivu ponudu od prijatelja, inaèe uspe¹nog biznismena sa Kipra, pa su vrlo brzo potpisali ugovor o kupoprodaji, ali novac jo¹ nije 'legao' na njegov raèun", navodi izvor Politike.

Bez obzira na promenu vlasnika, cena studiranja na BK univerzitetu neæe biti promenjena u ¹kolskoj 2008/09. godini, ¹to je za Politiku potvrdio i Danijel Cvijetiæanin, rektor Univerziteta "Braæa Kariæ".

b92



:news:
Novi vlasnik BK univerziteta
Izvor: B92
Beograd -- BK univerzitet, koji je bio u vlasni¹tvu porodice Kariæ, prodat je Grku Nikosu Hrizostomuu i od sada æe se zvati Alfa univerzitet.

Novi vlasnik ka¾e da pri dogovaranju o kupovini nije razgovarao sa Bogoljubom Kariæem. Hrizostomu nije ¾eleo da govori o detaljima ugovora kao ni o tome koliko je novca izdvojio za ovu investiciju, ali je potvrdio da je ceo iznos uplaæen biv¹em vlasniku. On tvrdi da je do sada samo dva puta video Bogoljuba Kariæa, za kojim u MUP-u Srbije postoji raspisana poternica.

"Bogoljuba Kariæa video sam prvi put pre osam i drugi put pre pet godina. Sve dogovore u vezi sa kupovinom BK univerziteta obavio sam sa èlanovima njegove porodice koja ¾ivi na Kipru. Konkretno sa Bojanom Kariæem", ka¾e on.

Dosada¹nji rektor BK univerziteta Danijel Cvjetiæanin ka¾e da æe postupak akreditacije biti zavr¹en najkasnije u novembru. On veruje da æe i ubuduæe biti rektor.

"O tome je bilo vrlo malo govora, ali Nikos nije govorio o promenama i nadam se da æu ostati na svom mestu", rekao je Cvjetiæanin.

Cene ¹kolarina za sada se neæe menjati, a prema reèima novog vlasnika, faklultet æe unaprediti kvalitet rada i usluga u skladu sa najvi¹im meðunarodnim standardima.

b92