Za Sinemaniju spremljeno 17 premijera

Started by Bred, 11-10-2008, 13:07:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 A. Laðareviæ - 24sata

Meðu 17 premijera, koje æe biti prikazane na najveæoj domaæoj filmskoj reviji od 20. oktobra do 5. novembra u Beogradu i Novom Sadu, nalazi se i Hell Boy 2...
Ljubitelji filmova mogu veæ polako da poènu da na programima Sinemanije zaokru¾uju one koje æe pogledati - objavljena je lista 60 naslova, od kojih æe 17 premijerno biti prikazano u Beogradu i Novom Sadu od 20. oktobra do 5. novembra u okviru najveæe revije filmova kod nas.

REVIJA - Najnoviji film Ridlija Skota „Krug la¾i” otvoriæe ovogodi¹nju L‘Oreal Cinemaniju. Leonardo di Kaprio opet bira odliènu ulogu, pa æemo ga vrlo brzo posle svetske premijer i kod nas videti kao operativca CIA koji otkriva trag o voði terorista. Kurt Rasel u ovom filmu igra njegovog kolegu za kog do kraja ne mo¾ete da odluèite da li je na strani dobrih ili lo¹ih momaka.
Pored ovog naslova, publika æe imati priliku da vidi jo¹ 16 premijera. Ono ¹to ne bi trebalo da propustite su „Hell boy 2” i Shine a light koji se posle Sinemanije neæe pojaviti na bioskopskim repertoarima. Skorsezeov dokumentarac o Rolingstonsima biæe prikazan 2. novembra od 22.30 u Sava centru, dok æe „Hell boy” Giljerma del Tora premijeru imati dan ranije.
Film koji se takoðe s nestrpljenjem isèekuje je i „Ljubav u Barseloni”. Dosta se veæ govorilo o vrelim scenama izmeðu Penelope Kruz i Skarlet Johanson koje s Havijerom Bardenom glume ljubavni trougao u jo¹ jednom filmu Vudija Alena s kojim i dalje ostaje u evropskom miljeu. Premijera filma je 31. oktobra.
Od ostalih naslova kritièari su kao favorite veæ izdvojili „Seks klub”. Obièan èovek (Ian Mekgregor) poku¹ava da pronaðe ljubav. Naravno, u teoriji lako, u praksi, nemoguæe. Onda upoznaje osobu koja mu pokazuje neverovatno dekadentan ¾ivot za koji je novac jedina ulaznica i kroz pravu seksualnu revoluciju on napokon upoznaje samog sebe.
Film „®ene” odlièna je komedija s nekim od najlep¹ih holivudskih dama - Meg Rajan, Eva Mendes, D¾ada Piket Smit i Debra Mesing. Premijera je 4. novembra.
Karte æe biti pu¹tene u prodaju u ponedeljak. Tada æe biti poznata cena kompleta ulaznica, a karte za premijerni program ko¹taju 250. dinara. Ulaznice za sve reprizne projekcije ko¹taju 150 dinara, a organizatori oèekuju oko 100.000 posetilaca.