Umro Dino Dvornik

Started by Bred, 08-09-2008, 12:08:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: Tanjug
Zagreb -- U Zagrebu je pro¹le noæi umro Dino Dvornik, jedan od najpopularnijih pevaèa zabavne muzike u Hrvatskoj.

Dvornik je, pod jo¹ nepoznatim okolnostima, umro u svom stanu u Zagrebu, u 45. godini, potvrdila je danas policija, a lokalni mediji preciziraju da ga je supruga zatekla mrtvog u krevetu kada je htela da ga probudi. U toku je policijski uviðaj u njegovom stanu, a oèekuje se da æe taèan uzrok smrti pokazati obdukcija.

Dvornik je roðen 20. avgusta 1964. godine u Splitu, a ostavio je dubok trag na hrvatskoj muzièkoj sceni. Ostvario je i nekoliko glumaèkih uloga u filmovima, a posebno zapa¾enu u nedavnom filmu Arsena A. Ostojiæa "Ta divna splitska noæ".

Bio je sin nedavno preminulog legendarnog glumca Borisa Dvornika, koji je umro 24. marta ove godine, u 64. godini, od srèanog udara. Dino Dvornik je za sobom ostavio suprugu Danijelu Kulji¹ i kæerku Elu.

Lokalni mediji, meðutim, primeæuju da je tokom protekle decenije "vi¹e koketirao sa drogom, nego sa muzikom".

b92



:news:
D.Dvornik se predozirao tabletama
| Izvor: Blic
Beograd, Zagreb -- Hrvatski pop pevaè Dino Dvornik preminuo je od smrtonosne kombinacije lekova za smirenje i antidepresiva, pokazali su rezultati toksikolo¹ke analize.


Rezultate su objavili èlanovi njegove porodice, prenosi list "Blic". Obdukcija, koja je izvr¹ena odmah nakon smrti pevaèa, 6. septembra, u Zagrebu, nije precizirala uzrok, veæ je konstatovano da je Dvornikovo zdravstveno stanje bilo dobro i da na organima nisu pronaðene nikakve promene koje bi mogle uzrokovati smrt.

Zbog nesigurnih rezultata obdukcije, uzroci njegovog tkiva poslati su na dodatnu toksikolo¹ku analizu, a nalaz je pokazao da se Dvornik predozirao koktelom tableta za smirenje i antidepresiva, ¹to je uzrokovalo njegovu smrt.

"Dino je umro od kombinacije antidepresiva, tableta za smirenje i tableta protiv bolova. Bio je to oèito splet nekih okolnosti, sluèajnosti. Ta je kombinacija supstanci bila kritièna za njega", rekla je Danijela Dvornik, supruga preminulog pevaèa.

Popularnog fank pevaèa mrtvog je u krevetu 6. septembra ujutro prona¹la njegova supruga Danijela, koja je nakon toga izjavljivala da je on u danima pre smrti bio vrlo depresivan i lo¹e raspolo¾en, jer je strahovao kako æe publika prihvatiti njegov novi album.