Èovek koji ima 86 ¾ena ipak odbija da se razvede

Started by Bred, 02-09-2008, 14:08:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: Blic online | Foto:BBC  |

Muslimanski propovednik iz afrièke dr¾ave Nigerija koji ima 86 ¾ena ipak se predomislio i odbio je da se povinuje islamskom dekretu koji ga obavezuje da ostane u braku samo sa èetiri ¾ene, navodi Rojters.

Svetski mediji su juèe preneli da su verski autoriteti prinudili Mohameda Abubakara (84) da se razvede od svoje 82 ¾ene, po¹to su mu pre dve nedelje zapretili prvo smrtnom kaznom, a zatim prognanstvom tvrdeæi da je mu¹karcu po Kuranu dozvoljeno da ima najvi¹e èetiri ¾ene. Iako je Abubakar tvrdio da Kuran ne propisuje nikakvu kaznu za èoveka koji ima vi¹e od èetiri ¾ene, rekao je da æe ispo¹tovati presudu.
Meðutim, njegov predstavnik za ¹tampu ka¾e da on ne samo da odbija da se odrekne svojih ¾ena veæ planira da stupi u jo¹ jedan brak, prenosi britanski Indipendent.
"Iako ima 86 ¾ena i vi¹e od 170 dece nijedno od njih nikada nije prosilo za hranu ili novac", rekao je predstavnik Abubakara u izjavi lokalnim medijima. "Ni on ni njegove ¾ene nisu prekr¹ili nijedan zakon, tako da nema osnova za razvod", dodao je on.
Poslednje venèanje Abubakara bilo je u februaru ove godine kada je stupio u brak sa tridesetogodi¹njom ¾enom. Uprkos prividnoj gu¾vi u njegovom braènom krevetu, nijedna od 86 ¾ena ne prigovara.
"®ivimo kao sestre, volimo se i nikada se ne svaðamo jer nam je svima podjednako stalo do na¹eg mu¾a koji zadovoljava sve na¹e potrebe", ka¾e jedna od mnogobrojnih ¾ena.
Abubakar se hvali svojom sposobno¹æu da privuèe ¾ene svih godina starosti – njegova najstarija ¾ena ima 70, a najmlaða 25 godina.
Nigerija je jedna od muslimanskih zemalja koje su ponovo uvele ¹erijatski zakon. Od 2000. godine nekoliko ljudi osuðeno je na smrtnu kaznu zbog preljube, ali one jo¹ nisu izvr¹ene.

frckica-j

Quote from: Bred on 02-09-2008, 14:08:33|

"®ivimo kao sestre, volimo se i nikada se ne svaðamo jer nam je svima podjednako stalo do na¹eg mu¾a koji zadovoljava sve na¹e potrebe", ka¾e jedna od mnogobrojnih ¾ena.


Aha, ba¹ joj vjerujem da su kao sestre. A i da je jedan mu¹karac u stanju da zadovolji sve potrebe 86 ¾ena! Fenomen od èovjeka, nema ¹ta!  :sarcasm:

Bred


frckica-j

Hm, pitam se za¹to? Èovjek ima dobru pesnicu, dobru kesu ili dobre kom¹ije???  :smekerica:

Bred


frckica-j

Zar ja? Opet? Ma ja sam ti andjeo! 100%  :a
Zar mi ne vjeruje¹?

Bred


frckica-j