„Novi fosili“ u „Areni“ 31. oktobra

Started by Bred, 14-09-2008, 14:53:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: N. D®. | Foto:a. dimitrijeviæ  | Blic

Zagrebaèka grupa „Novi fosili“, jedna od najpopularnijih u biv¹oj Jugoslaviji, odr¾aæe 31. oktobra koncert u „Areni“. Biæe to prilika da se publika priseti hitova kao ¹to su „Za dobra stara vremena“, „Sa¹a“, „©uti, moj djeèaèe plavi“, „Sanja“...

- Kada smo se dogovarali o ovom koncertu, slo¾ili smo se kako bi bilo dobro videti vas opet. Predivna seæanja na koncerte u Beogradu tako da æe biti puno sete i pravih emocija. Dodu¹e, tada smo bili mlaði i ne¹to mr¹aviji nego danas - prièa Sanja Dole¾al, ¹armantna pevaèica grupe „Novi fosili“. Na juèera¹njoj konferenciji za novinare u „Areni“ bili su svi èlanovi popularne grupe - Sanja Dole¾al, Rajko Dujmiæ, Marinko Colnago, Vladimir Koèi¹ Zec i Nenad ©ariæ, te su u jednom momentu uglas i zapevali hit „Za dobra stara vremena“.
Grupa „Novi fosili“ nastala je 1969. godine, a u naredne dve decenije ostvarila je neverovatan uspeh svojim zabavnim pesmama i ljubavnim baladama koje je u najveæoj meri komponovao Rajko Dujmiæ. Njihov prvi album „Novi fosili“ iz 1974. prodat je u 400.000 primeraka. Pevaèica Sanja Dole¾al do¹la je u grupu 1983. na mesto Ðurðice Barloviæ i doprinela nastavku uspe¹ne karijere grupe. „Novi fosili“ su uspe¹no funkcionisali sve do 1991. kada je do¹lo do promene u sastavu i njihov uspeh je u narednom periodu jenjavao da bi 2001. grupa prestala s radom. Po¹to je Sanja imala svoju televizijsku emisiju, kao svoje goste pozvala je èlanove „Novih fosila“ i sa njima zapevala pesmu „Dobra stara vremena“. Nakon pauze od èetiri godine, grupa je ponovo aktivna i spremna da publiku podseti na neka stara vremena.

frckica-j

nisu ba¹ moj "cup of tea", ¹to bi rekli Englezi.

diskaaa

ne znam zasto,ali ni meni nikad nisu  bili nesto simpaticni..mada,imaju par ok pesmica..

philoserbiana

meni su bili simpaticni i slusala sam ih kada sam bila majusna devojcica  :>:

diskaaa


avgogh

i, koje ce sad "dete" da da tolike pare za njihov koncert?

Yasmin

hahahahahha pa sta je tu novo ? fosili su fosili...