Terapija svetlom oslobaða bola i jaèa imunitet

Started by Bred, 15-10-2008, 13:33:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: E.B. | Blic

Ukoliko imate problema sa reumom, artritisom, grèevima, sportskim povredama ili vam je oslabio imunitet, probajte terapiju fokusiranim svetlosnim snopom.

Ova terapija je palijativna za veæinu patolo¹kih stanja, ali bolesnika brzo oslobaða bola i akutnih tegoba zbog nastalih promena. Odobrila ju je Svetska zdravstvena organizacija, ali je treba primenjivati uz drugu specifièniju terapiju koju vam je za va¹ zdravstveni problem odredio lekar.
- Terapija fokusiranim svetlosnim snopom ili bioptron emituje svetlost veoma sliènu Sunèevoj, s tim ¹to je izbegnuto ¹tetno ultravioletno zraèenje - obja¹njava dr Azra Tasiæ, koja primenjuje terapije bioptron lampom. - Prednosti ove terapije jesu ¹to je neagresivna, nema ne¾eljenih efekata i ne postoji predoziranje, a pacijenta brzo oslobaða bolova - ka¾e ona.
Koliko èesto treba da se koristi: Akutna oboljenja: u poèetku na ¹est do osam sati, a zatim dva puta dnevno.
Hronièna oboljenja: tri do èetiri puta dnevno tokom nedelje. U okviru leèenja: ¹est do osam minuta pored regularne terapije.
Koliko duboko prodiru svetlosni zraci: Tretman od èetiri minuta stimuli¹e æelije na oko 2,5 centimetara dubine ispod povr¹ine ko¾e. Ova stimulacija je lokalna i predstavlja okidaè za sekundarni odgovor i ne ogranièava se samo na lokalno tkivo ko¾e. Prednost ovakvog tretmana jeste ¹to mo¾e da izazove lanèanu reakciju i da pokrene ceo organizam.
Priprema ko¾e za terapiju: Mesto koje se tretira treba oèistiti mlekom ili tonikom za èi¹æenje ko¾e. Ukoliko imate ranu, dezinfikujte je pre tretmana.
Takoðe pre nego ¹to ukljuèite lampu ¾eljeno mesto poprskajte aktivnim kiseonikom kako biste pobolj¹ali tretman. Isto to uradite i kada zavr¹ite tretman.
Distanca izmeðu tela i lampe: Snop svetlosti usmerite pod uglom od 90 stepeni, na razdaljini od pet centimetra. Ukoliko tretirate bol u zglobu, lampu mo¾ete da postavite direktno na ko¾u. Za tretiranje upalnih procesa razdaljina treba da bude veæa zbog osetljivosti na temperaturu. Naime, tokom tretmana temperatura ko¾e se poveæava za jedan stepen.
Prekomerna upotreba: Prekomerna upotreba ne postoji. U nekim sluèajevima èe¹æa upotreba se i preporuèuje jer se tokom tretmana pojaèava protok krvi. Ipak, nakon tretmana koji traje pet do sedam dana treba napraviti pauza od dva dana.