Vi¹i ljudi su pametniji?

Started by Bred, 28-08-2006, 21:37:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Nauènici su odavno utvrdili da vi¹i ljudi zaraðuju bolje od ni¾ih, ali nova studija je pokazala i za¹to je to tako - vi¹i ljudi su pametniji!

"Veæ od treæe godine - dakle pre nego ¹to poène ¹kolovanje - i tokom detinjstva, vi¹a deca bolje re¹avaju kognitivne testove", navodi se u studiji nauènika s Prinstona.

Zakljuèci studije temelje se na dva britanska istra¾ivanja u kojima su praæena deca roðena izmeðu 1958. i 1970. godine, te amerièka studija o povezanosti visine i izbora zanimanja.

Ranija istra¾ivanja pokazala su da vi¹i ljudi bolje zaraðuju jer imaju veæe samopouzdanje, bolje zdravlje i nemaju problema s dru¹tvenim prihvatanjem.

Nova studija, meðutim, tvrdi da nije rijeè samo o tome. "Kao odrasli, vi¹i ljudi biraju bolje plaæena zanimanja u kojima su potrebne veæe verbalne i numerièke ve¹tine, kao i veæa inteligencija", navodi se u studiji.

Ipak, agencija Hina navodi i podatak da je Albert An¹tajn imao samo 175 cm, ali èak 6 cm vi¹e od Napoleona.

(Hina)

B92

yeca

Savr¹eno!!! Znaèi da mojih 177cm nije zabadava.... a primetila sam ja odstupanja od ostalih   :>

Masha

E Yeco, vidis, i mojih 175 nije za salu  :). Plus, visoko celo i naocari tj.sociva- ma milina!

pekmez

Masha