Pronaðeni ostaci Titanoboe

Started by Bred, 06-02-2009, 20:54:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: Beta
Va¹ington -- Meðunarodni tim nauènika objavio je da je u severnom delu Kolumbije prona¹ao fosilne ostatke najveæe poznate zmije - Titanoboe kerehonensis.

Naziv u prevodu znaèi titanska zmija iz Kerehona, otvorenog rudnika uglja u kome je fosil pronaðen. Bio je to najveæi titan meðu zmijama svih doba, èudovi¹te veliko kao Tiranosaurus reks, koje je jelo krokodile i lovilo u sparnim ju¾noamerièkim ¹umama po¹to su dinosaurusi nestali sa zemlje.

Titanoboa bila je dugaèka oko 13 metara, te¾ila je 1.140 kilograma, a njeno ogromno telo bilo je ¹iroko vi¹e od jednog metra, objavili su nauènici.

®ivela je pre 58 do 60 miliona godina, kada se ¾ivotinjsko carstvo Zemlje oporavljalo od masovnog istrebljenja koje je uni¹tilo dinosauruse i mnoga druga stvorenja po¹to je pao asteroid blizu obale meksièke dr¾ave Jukatan pre 65 miliona godina.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=02&dd=05&nav_category=15&nav_id=343292

dirigent

Nisu izumrle.
Ima ih i danas  :djavo  .
       Jedina razlika je sto je od onih predjasnjih moglo da se napravi na hiljade pari zmijskih i krokodilskih cizama od cega bi se pristojno zaraidlo , a od ovih danas ostanes praznog novcanika , mentalno unazadjen, rasno diskriminisan  i za gomilom rogova (u vreci ili onih sto ne lazu ako koza tj. titanboa laze).