Beovizija 2009.

Started by Bred, 03-03-2009, 23:14:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Hm, da, jeste seljacki fazon ali ne treba zaboraviti da su na slican fazon prosle godine Irci doziveli debakl sa onim curanom ... :face:

philoserbiana

#16
.[youtube=425,350]SwqcmqOJzpg[/youtube]

Bred

Èlanovi „u minut do 12 postavljenog ¾irija“ ®eljko Joksimoviæ i Kornelije Kovaè iz osvete prema „Emou¹nu“ nisu glasali za OT bend

Pro¹lo je èetiri dana kako se zavr¹ilo takmièenje za domaæeg predstavnika na izboru za Pesmu Evrovizije, a strasti se jo¹ ne smiruju, naprotiv. ®iri festivala, èiji su glasovi odluèivali o pobedniku, bio je vi¹e nego pristrasan, odnosno iskoristio je ovo takmièenje za lièna razraèunavanja sa produkcijom „Emou¹n“, èiji su se ¹tiæenici takmièili na ovom festivalu, saznaje Kurir od izvora bliskih organizaciji Beovizije.
®eljko Joksimoviæ i Kornelije - Bata Kovaè vratili su „Emou¹nu“ „stare dugove“ uskrativ¹i OT bend za glasove koji su im bili potrebni da otputuju u Moskvu, ka¾e na¹ izvor i dodaje:

- Pre nekoliko meseci, u jednoj od poslednjih gala veèeri „Operacije Trijumf“, gost je bila crnogorska pevaèica Milena Vuèiæ, èiji je Joksimoviæ producent. Vuèiæevu je u emisiji ismevao Milan Kaliniæ, a na istoj gali pale su i suze. Joksimoviæ je tada, navodno, pobesneo na „Emou¹n“ i zarekao se da æe im ovu uvredu trostruko vratiti, ¹to je na Beoviziji i uèinio. Slièan stav zauzeo je i Kornelije Kovaè, ali iz liènih razloga. Kovaè je, naime, „Emou¹nu“ ponudio sijaset svojih kompozicija kada je ova produkcija tra¾ila pesme za kompilaciju koja je spremana za uèesnike „Operacije Trijumf“. Nijedna od pesama koje im je Bata ponudio nije pro¹la, sve su mu vraæene. Kornelije je tada bio besan, te se samo mo¾e pretpostaviti da je i on èekao svojih pet minuta.

Ovim povodom poku¹ali smo da dobijemo izjave ®eljka Joksimoviæa i Kornelija Kovaèa, ali do zakljuèenja broja nismo uspeli. Joksimoviæ nije raspolo¾en ni za kakav komentar, dok je Kornelije Kovaè u inostranstvu.   


kurir

jecaperec

#18
Quote from: philoserbiana on 09-03-2009, 16:30:00
da li ste primetili kako je RTS iskoristio pevace za svoju promociju? u najavi?
A na kraju su zavrsili na brzaka da se ne bi cuo zvizduk i nezadovoljstvo publike?
o pobednickoj pesmi se ne prica mnogo,nema ni sta dobro da se kaze...posle 4 uspesne godine na Evroviziji ovo izgleda jako bedno...Ja sam volela da pobedi grupa "Pozitivni haos" ,ali mi je zao sto su imali pesmiculjak"Gloria"...

pa ja sam bila tamo...
pre bih rekla da su na kraju zavrsili na brzaka jer je svako tamo imao svoje fanove,koji su koristili priliku da ih ohrabre :pljes: pred sam nastup

dirigent

PEsme su bile osrednje . Nisu one lose u osnovi ali nemaju neki izrazen potpis , neku atmonsferu koja vas tera da ih slusate ponovo i ponovo. U osnovi sve su pesme bile na slican fazon.

    slazem se sa adonisovim ocenama.

   Sto se tice pesme cipela , meni je sasvim jasno zasto je ziri dao 12 poena bas toj pesmi. Njihovi kriterijumi su (bilja krstic . Bata kovac, Zeljko joksimovic) da pesma treba da nosi pecat ovih prostora tj. da ne bude globalna supa dopadljivih hitica.
   `Cipela` koketira sa nasim narodnjacima , ali ima  melodijska i pogotovu harmonska resenja gde su izbegnuti stereotipi.Znaci spaja neku nasu subkulturu sa nekim drugim elementima. U tom smislu ona ispunjava kriterijume koje je jos postavio Zeljko joksimovic sa svojim evrovizijskim nastupom kako god to cudno zazvucalo laiku.
    A druga je stvar sto je ta pesma sama po sebi u osnovi skromna. Zgodna , saljiva jeste , ali ne za Evroviziju.
    mislim da ce imati plasman od 8-10 mesta