Spanska Liga - Primera 2006/2007

Started by Dread Lord, 12-11-2006, 01:03:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Phenomenon

Ideeeeeeeeeeeeeemooooooooo!!!!!
Real i dalje gazi!

hulio_salinas

12. maj 2007. | Ana Krzavac
Emerson: "Iskustvom do titule"

Brazilski reprezentativac Emerson jedan je od igraèa koje je Fabio Kapelo pro¹log leta poveo sa sobom u Real. Emerson je za B92 posle pobede nad Seviljom izjavio da madridski klub ima dovoljno iskusnih igraèa u borbi za osvajanje ¹ampionata ©panije.



Kako ste pre¾iveli ubitaènih 90 minuta protiv Sevilje?

I nije bilo toliko stra¹no koliko je izgledalo. Za to je u najveæoj meri zaslu¾an na¹ teren i na¹i navijaèi. Oni su odlièni i uvek su uz nas, a to je najbitnije na velikim utakmicama. Uostalom, svi na¹i igraèi su igrali dobro, tako da ne mogu da se ¾alim.

Mislite li da je igra Reala na toj utakmici bila kljuè za pobedu?


Naravno, mislim da smo sve dobro odradili i pokrili. U na¹em timu ima dosta igraèa koji ne igraju 90 minuta na svakoj utakmici, a to mo¾e da jako utièe na njihovu ¾elju i spremnost da zaigraju. Kao ¹to vidite, to je i donelo dobre rezultate. Ja sam optimista i mislim da, ako nastavimo da se trudimo, i igramo bez preteranog razmi¹ljanja i optereæenja, mo¾emo do titule.

Iznenadni gol Mareske je znaèajno naru¹io va¹u ravnote¾u... Èak ste imali i konflikt na terenu...

Da, ali morate znati da se sve to okonèava èim se zavr¹i utakmica. Nama je jedino bilo bitno da ostvarimo rezultat, i to smo i uradili. Mi na svaku utakmicu izlazimo da bismo branili boje na¹eg kluba, i normalno je da u svlaèionici bude malo nervoze. Umemo i da se ne sla¾emo uop¹te, i da varnièimo medju sobom, ali jednom kad izadjemo na teren, jedini konflikt koji eventualno mo¾e nastati je sa protvnièkim igraèima.

Kakva je sada situacija u svlaèionici u Madridu?


Ja lièno sam sasvim miran. Naravno da je na¹a ¾elja da osvojimo titulu ogromna, i sigurno da to unosi mnogo nervoze medju igraèe, ali ovaj cilj je lak¹i, jer smo u njemu svi zajedno. Imamo da odigramo jo¹ pet bitnih utakmica, ali mi to mo¾emo, jer smo svi veæ odigrali i po petsto bitnih. Svima nam je sada cilj da odbranimo boje na¹eg kluba. Èsto mnogo mislimo o svakoj utakmici, ali je sada i ta raèunica jednostavnija- treba da pobedimo u pet utakmica, i to je sve. Posle ovolikog truda i suoèavanja sa svim problemima, neæemo se zadovoljiti drugim mestom.

Znaèi, ipak ima puno pritiska?

Da, sa svih strana, ali nije u tome poenta. Kad izaðemo na teren, mi zaboravljamo na sve, jedini cilj nam je da pobedimo, a taj cilj imamo u svakoj utakmici, jer je svaka bitna. Na¹ tim ima mnogo igraèa sa ogromnim iskustvom, koji neæe dozvoliti da stvari izmaknu kontroli. Veliki igraèi znaju male stvari kojima se osvajaju titule u ligi.

mikele

PRIMERA: Hoakin saèuvao san o tituli
(http://nono9.us)

Fudbaleri Valensije pobedili su kao gosti Majorku sa 1:0 u prvom meèu 35. kola Primere i tako ostali u trci za titulu prvaka ©panije. Jedini pogodak na utakmici postigao je Hoakin u 89. minutu.

Reprezentativac Srbije Bo¹ko Jankoviæ ni na ovoj, kao ni na prethodnim utakmicama, nije imao svoje mesto u startnoj postavi Majorke i sve je izvesnije da æe po zavr¹etku sezone zatra¾iti transfer.

Valensija je bila svesna znaèaja ovog meèa i pod prvog minuta krenula je sa ofanzivnom igrom. U osmom minutu, Perira je predao loptu u noge Davidu Vilji, koji je, medjutim, iz duela sa golmanom Mojom iza¹ao kao gubitnik. Dvadeset minuta kasnije Migel Anhel Angulo je, posle dodavanja Silve, mogao da zatrese mre¾u Majorke, ali je reagovao suvi¹e sporo i ta prilika oti¹la je u nepovrat.

Na poèetku drugog poluvremena jo¹ jednu izglednu ¹ansu imali su gosti - Angulo je sa desne strane prona¹ao usamljenog Hoakina, ali je reprezentativac ©panije ¹utirao pravo u Moju. Narednih 20 minuta pripalo je domaæoj ekipi, koja je u dva navrata, oba puta preko Arijela Ibagaze mogla da dodje do vodjstva, ali je iskusni napadaè bio nedovoljno koncentrisan u zavr¹nici.

U 71. minutu trener Majorke Gregorio Manzano umesto Huga Varele u igru je ubacio Jankoviæa. Upravo je srpski internacionalac 120 sekundi nakon ulaska na teren sjajno izveo slobodan udarac, ali je njegov poku¹aj zavr¹io pored stative. ©est minuta kasnije ponovo je Jankoviæ bio u glavnoj ulozi, kada je iz izgledne pozicije sa leve strane pogodio preèku.

Kazna za ove proma¹aje stigla je minut pre kraja utakmice. Vilja je ubacio loptu u ¹esnaesterac Majorke, Silva je petom proigrao Hoakina, koji je sa nekoliko metara ubacio loptu u mre¾u i doneo tri boda "slepim mi¹evima".

U drugom meèu subotnjeg programa fudbaleri Betisa i Gimnastika su u Sevilji remizirali 1:1.

Prvo mesto na tabeli dele Real Madrid i Barselona sa 66 bodova, ali oni svoje meèeve 35. kola igraju u nedelju. Na treæe mesto izbila je Valensija sa 65 bodova, dok je na èetvrtu poziciju sa 64 poena pala Sevilja.

(MONDO)

hulio_salinas

20. maj 2007. | Izvor: B92 | Aleksa Gutoviæ
Barsa rafalno po Atletiku



Fudbaleri Barselone bili su ubedljivi u poslednjoj utakmici 35. kola ¹panske Primere. Oni su pobedili Atletiko u Madridu sa 6:0 i tako se ponovo izjednaèili sa Realom na èelu tabele. Golove za Barsu na ovom meèu postigli su Mesi (2), Eto, Ronaldinjo, Zambrota i Inijesta.

Barselona je na ovom meèu podsetila na fantastièna izdanja od pro¹le sezone, a mo¾da je razlog tome bila i godi¹njica osvajanja Kupa ¹ampiona iz 1992. godine protiv Sampdorije.

Poèetak utakmice na "Visente Kalderonu" nije nagove¹tavao katastrofu domaæina. Atletiko je u prvih pola sata bio mo¾da i bolja ekipa, a najbolje prilike u tom delu imali su Hurado i Galeti.

Barsa je prvi put ozbiljno pripretila u 33. minutu kada je Ronaldinjo iz slobodnog udarca uzdrmao stativu. Barselona tada kreæe sa mnogo ozbiljnijim napadima, a do voðstva sti¾e u 39. minutu. Mesi je dobro pro¹ao po sredini, odigrao odlièan dupli pas sa Etom i poslao loptu u dalji ugao golmana Atletika za 1:0.

Barsa je vrlo brzo stigla i do drugog gola, u 43. minutu. Tiram je postigao dugu loptu ka Zambroti, koji je lepo prihvata i istrèalog golmana Kueljara lobuje za 2:0. Madriðani se nisu ni oporavili, a veæ su primili i treæi gol, u nadoknadi prvog dela. Ronaldinjo je odlièno odlo¾io loptu za Deka u kaznenom prostoru, ovaj je centrirao sa leve strane, a gre¹ku golmana Kueljara kaznio je Kamerunac Eto, pa je veæ tada bilo jasno da bodovi odlaze u Kataloniju.



Gosti u drugom delu nisu hteli da popuste i pored ubedljive prednosti. U 58. minutu Ronaldinjo je odigrao sjajan dupli pas sa Etom, iza¹ao sam ispred Kueljara i hladnokrvno ga savladao za 4:0.

Tada je na "Visente Kalderonu" usledilo zati¹je do 72. minuta kada je defanzivac Atletika Fabijo Eler dobio drugi ¾uti karton zbog starta na Ronaldinju, pa je Atletiko morao da se brani sa desetoricom.

Barsa je do petog gola stigla u 80. minutu. Mesi je prihvatio dugu loptu i ne¾nim lob udarcem je savladao istrèalog Kueljara za ubedljivu prednost. Taèku na fenomenalno izdanje ekipa Franka Rajkarda stavila je u poslednjem minutu susreta, kada je Eto sa desne strane prona¹ao Inijestu koji je postavio konaènih 6:0.

Barsa se sada izjednaèila sa Realom na èelu i ima 69 bodova, dva manje od Sevilje, dok je Atletiko 6. sa 54 boda.


:Bog :Bog :Bog :Bog

mikele

Еееееееееееееј 0-6!!!!
Значи не верујем :Bog :Bog :Bog

Phenomenon

izvor: www.realmadrid.com

Real Madrid 3-1 Mallorca

Madrid are the CHAMPIONS: Together we could! Thank you all!


An English thinker once wrote, “If you sow your seeds with faith and you care for them with persevearance, it's only a question of time until you reap a harvest of rewards.” How right was he as we saw the most vibrant La Liga of the last few years reach its final veredict. Real Madrid had no margin of error and as has been commonplace during this last spell of the League, everything worked out in the end. The perfect communion between fans, team, Club and history… the Together we can! campaign finally paid off. The sheer effort, the final spurt so immense, the will to fulfil yet another epic turnaround... Congratulations Campeones


<A TARGET="_target" HREF="http://ad.doubleclick.net/click%3Bh=v8/3575/3/0/%2a/b%3B104198470%3B0-0%3B0%3B10258635%3B4307-300/250%3B21135105/21152998/1%3B%3B%7Eaopt%3D2/0/ff/0%3B%7Esscs%3D%3fhttp://carnetmadridista.realmadrid.com/CarnetMadridistaWebFront/es/detalles_promo_noticia.jsp?id=2c9a819d1291c2fa01129531a6f50005"><IMG SRC="http://m1.2mdn.net/960488/terra_300x250_descubrelo.gif" BORDER=0></A>
A screaming fan base gave this grand finale just the atmosphere it needed, making everyone's neck hair stand on end and securing the team an inspiration which proved just the ticket before kick-off. Over 80,000 Madridistas filled the Santiago Bernabéu stadium to capacity, turning it into a real pressure cooker. The excitement and cheerfulness of the little ones infected the adults. Any reason for grief was postponed until the following day, or maybe just a tad later, because this title deserved an unashamed bellyful of joy. It was an evening to wallow in the delight of having witnessed the resurgence of a badge, the pride behind a sentiment, the efficiency of a work plan, that blessed goddess called luck, the strength through unity and belief… We were all privileged witnesses of a championship that ended up making its way to Real Madrid's unparalleled trophy cabinet.

||||
   
But the big party of all Madridismo meant winning against Mallorca. The team managed by Gregorio Manzano had already fulfilled this year's La Liga aspirations, but they were more than ready to showcase a full display of their professionalism and make it very hard on the Whites. It is appropriate to remind everyone now that this is the team that has grabbed most points from the Bernabéu since 2000. Arango gave the first serious warning shooting against the woodwork in the first minute, and in the 17th minute it was Varela who hit the homerun and made the worst omens come true. The Balearic side took the lead stunning the Merengues. A perfect triangulation passing play between Víctor, Varela, and Arango saw the latter beat Casillas on his right post with a precision ground shot. It was time to come back as the thrills and chills made yet another appearance in a Real Madrid match. The fans were resigned to suffering as they re-enacted the epic victory syndrome.

The first step towards rounding off a spectacular second half of the season, with only one defeat in 17 games, consisted in netting the equaliser. The bad news piled up as the League's Pichichi, with 25 goals, and top-scorer in away matches with 17 strikes, said goodbye prematurely. Without a doubt one of the best footballers of the 2006-07 Primera Liga, Ruud Van Nistelrooy was forced to leave the field of play broken and despondent with 31 minutes on the clock due to a severe muscular strain. That said, the biggest motivation of the night had the shape of a cup. The first half saw the Madridistas hit the dressing room with a meager footballing record and gripped by tension. Míchel Salgado, the big surprise of tonight's starting eleven, was the only one who seemed to couple guts and skill during this first period. Raúl, Roberto Carlos, and Robinho tried hard, but to no avail. Everything would have to wait until the second half.


The dream is realised
Guti once again instilled new vigour coming in for Emerson during the break. It was time to go get a goal, or rather two. The Madridistas were obliged to defeat Mallorca seeing as Barcelona were winning. The counters and the set pieces were the big danger plays of Capello's team. Mallorca took a step back as Real Madrid shoved forward harder and harder. José Antonio Reyes came in for David Beckham, who was seen off the field with a standing ovation in what has been his home for the last four years. Blessed substitution for it was the Andalusian who produced the goods, levelling the score 69 minutes into the clash.

Gonzalo Higuaín devised the master plan, a great play capped off with a touchline service that the young Sevillian poked home with his right foot. "Go get 'em!" shouted the Bernabéu in unison… And so the team did: they went to get 'em and the League like a true steamroller. The first tentative on target came by way of Robinho, but his shot was deflected by Moyá. It seemed like it was only a question of minutes until Madrid turned everything upside down. Said and done! One minute later, it would be one of this year's newcomers who would head into the back of the net. Diarra materialised a corner kick with only ten minutes to go. The Santiago Bernabéu went into a state of elation and rapture as they saw their team go ahead for the first time in the game and the matchday. Reyes proved instrumental in tonight's turnaround victory, scoring the third of the night just minutes later. In the happiest day of his life, the Andalusian curled the ball past the rival stopper for the final 3-1 in the 84th minute of the game.


And so, this tale had a happy ending, although there was a fair share of suffering and excitement… Once upon a time, in the 2006/07 season, when Real Madrid were once again the best team… and reconquered their leadership in the Spanish championship as a true homage to the Best Club of the XXth Century. We shall finish as we began this match summary, with some food for thought: “Don't let your enthusiasm wane, a virtue as valuable as it is necessary; work, have aspirations, and shoot always for the moon... there where only the CHAMPIONS tread.”