Bezvizni re¾im Srbije i Rusije

Started by Bred, 20-02-2009, 20:03:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: B92, Tanjug
Beograd, Moskva -- Ministri spoljnih poslova Rusije i Srbije, Sergej Lavrov i Vuk Jeremiæ, potpisali su u Moskvi sporazum kojim se ukidaju vize za dr¾avljane Srbije i Rusije.

Lavrov je rekao da se trgovinsko-ekonomska saradnja dve zemlje razvija brzim tempom i da je robna razmena za pro¹lu godinu "dostigla skoro èetiri milijarde dolara". Lavrov je rekao da æe danas potpisan sporazum, koji predviða bezvizni re¾im za putovanje graðana dve zemlje, doprineti poveæanju robne razmene.

Iako i pored vi¹egodi¹njih nastojanja Srbija i dalje nema bezvizni re¾im sa zemljama Evropske unije, graðani Srbije bez komplikacija mogu da putuju u vi¹e od 20 zemalja sveta, dok vize na granicama bez problema izdaje skoro isto toliko dr¾ava.

Na listu zemalja koje ubuduæe neæe zahtevati vizu u paso¹u Republike Srbije ukljuèena je i Rusija po¹to je u Moskvi danas potpisan Sporazum o uslovima putovanja dr¾avljana dve zemlje bez viza.


nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=02&dd=20&nav_category=11&nav_id=346009

frckica-j

Ja sam mislila da ovo kod vas postoji odavno po¹to je kod nas tako. Ili je barem bilo sve doskora, dok vlasti BiH na graniènom prelazu nisu vratile neke dr¾avljane Rusije (novinari su bili). ©ta æe dalje biti, ostaje da se vidi...  :hm

Bred

Pa da, izgleda cemo pre u Rusiju nego u EU.

:siza:

:wall:

KaBoom

Odlièno. Verovatno veæina graðana Srbije ima mnogo rodbine u Rusiji i neizrecivu ¾elju da tamo putuje, za razliku od Nemaèke, Autrije i drugih EU zemalja! :K2:

Neka, odlièno, ja sam za! Samo da nam ne doðe jedno 100 000 Rusa i ne pokupuje budza¹to sve i sva¹ta, kao u CG, kao ¹to su poku¹ali u Hr itd...

frckica-j

Hajde, hajde, ne bi to bilo ni lo¹e! Rusi onako lijepi, plavi, plave okice, i piju vodku pa ne smrdi toliko kao kad se ovi na¹i Srbi natuku neke brljave ¹ljivovice... Jo¹ ako æe da me vodi u Petrovgrad ili Moskvu,pa malo ¹etnja po snijegu ili vo¾nja u saonama, a vani snijeg polako pada i spu¹ta se mrak... Ma pristajem o'ma... :K
A ne biste se ni vi bunili protiv Ruskinja: plave, slatke, èitav ¾ivot da ih na srcu nosa¹.... Ehhh...