Ko finansira DS?

Started by Bred, 22-04-2009, 18:35:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

 Izvor: B92, Beta, Blic, Tanjug
Beograd, Zrenjanin -- Demokratska stranka negira tvrdnje gradonaèelnika Zrenjanina Gorana Kne¾eviæa da su tu stranku finansirali NIS i Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine.

U javnosti su se pojavile informacije da se meðu onima koje je Demokratska stranka navela kao svoje finansijere nalaze uglavnom mala preduzeæa, èesto na ivici likvidnosti, a funckioner DS-a Goran Kne¾eviæ, na sudu optu¾uje stranku da se finansira neprijavljenim novcem.

Demokratska stranka negira optu¾be Kne¾eviæa koji je u zatvoru, ne ¾ele da se u me¹aju u proces koji se protiv njega vodi pred Specijalnim sudom.

Predsednik Srbije i lider DS-a Boris Tadiæ najavio je u Novom Sadu da æe svi finansijski tokovi stranaka u Srbiji biti preispitani, a ako budu pronaðeni neki tajni fondovi krivci æe biti ka¾njeni.

Tadiæ nije ¾eleo da komentari¹e izjavu biv¹eg gradonaèelnika Zrenjanina i predsednika Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Gorana Kne¾eviæa o naèinu finansiranja te partije.

"Neæu uèiniti ni¹ta povodom izjava ljudi koji se nalaze u krivènom postupku. Nemam komentar. Svaka institucija treba da radi svoj posao", rekao je Tadiæ, posle obilaska fabrike autobusa "Neobus".


NASTAVAK -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=04&dd=22&nav_category=11&nav_id=356761



:news:
Ko su finansijeri DS?
| Izvor: FoNet, Danas
Beograd -- Vi¹e od treæine preduzeæa koja je DS imenovala kao svoje finansijere nisu u evidenciji Agencije za privredne registre, pi¹e "Danas"

Prema dostupnim finansijskim izve¹tajima firmi koje su registrovane, to su prete¾no mala preduzeæa koja zapo¹ljavaju od jednog, dva do desetak radnika i sa izrazito malim dobitkom. Zanimljivo je da su dve firme poslovale èak i sa gubitkom.

Iako u izve¹taju Demokratske stranke pi¹e da je sedi¹te jednog od finansijera, preduzeæa Step grup u Vrnjaèkoj Banji, u registru Agencije postoji ta firma, ali sa centralom u Beogradu i ona je zavr¹ila pro¹lu poslovnu godinu s gubitkom od èak 13,6 miliona dinara.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=04&dd=22&nav_category=206&nav_id=356769