SNS prestigla DS po rejtingu

Started by Bred, 18-07-2009, 22:20:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 Izvor: Danas
Beograd -- Manje od godinu dana posle osnivanja, Srpska napredna stranka uspela da za dva procenta prestigne Demokratsku stranku u podr¹ci biraèkog tela, pi¹e "Danas".

Na ovo ukazuju istra¾ivanja dve najpoznatije agencije za istra¾ivanja javnog mnjenja, uraðena u junu na teritoriji Srbije, u koja je list "Danas" imao uvid. Prema tim rezultatima, SNS podr¾ava 35 odsto biraèa, dok je za DS njih 33 odsto.

Slede SRS sa devet procenata podr¹ke, koalicija DSS-Nova Srbija sa sedam, SPS - pet odsto i LDP sa 4,5 procenata. G17 plus ima rejting od oko jedan odsto. Statistièka gre¹ka mo¾e da iznosi do tri procenta.

S obzirom na to da su oba istra¾ivanja raðena za potrebe klijenata, istra¾ivaèi su nas zamolili da se uzdr¾imo od objavljivanja imena agencija koje su ih sprovele. Takoðe, kako procenjuju, raspolo¾enje u biraèkom telu moglo bi da se izmeni u julu i avgustau izmeðu ostalog i zbog veæ izvesne odluke Evropske unije o ukidanju ¹engenskih viza Srbiji.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=07&dd=18&nav_category=206&nav_id=371917



:news:

Cesid: DS i SNS izjednaèeni
| Izvor: B92
Beograd -- Demokrate i naprednjaci izjednaèeni u podr¹ci biraèa, a kljuène teme na sledeæim izborima æe biti ekonomija i ¾ivotni standard, pokazuje istra¾ivanje Cesida.

Najveæu podr¹ku biraèa, prema poslednjem istra¾ivanju Cesida, u¾ivaju DS i SNS. Te dve partije pribli¾ile se su kako po broju onih koji ih podr¾avaju, tako i po stavovima prema Kosovu i EU, navode u Cesidu. Iako istra¾ivaèi ukazuju da se stvari obièno menjaju kada se raspi¹u izbori, u ovom trenutku ove dve stranke su izjednaèene.

Samo godinu dana od kako je formirana Srpska napredna stranka bilo je dovoljno da sustignu vladajuæu Demokratsku stranku.

Istra¾ivanja Cesida pokazuju da stranka Borisa Tadiæa i stranka Tomislava Nikoliæa u ovom trenutku imaju po 30 odsto podr¹ke graðana Srbije.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=08&dd=26&nav_category=11&nav_id=378254

iwanna 87

Bravo Tomo!! To je buduci Tito!!  :streber: Srbiju mogu da vode samo neobrazovani ljudi!  :ziveli xexexexex!!

Bred

:lol3:

Formalno neobrazovani.

Cupko je psiholog.

Fakultet sa politikom nema bas nikakve veze.

Kod nas.  :hm

Lesko987


Bred

Izbori najvi¹e odgovaraju SNS-u
| Izvor: B92
Beograd -- Raspisivanje vanrednih izbora u ovom trenutku najvi¹e bi odgovaralo Srpskoj naprednoj stranci, procenjuju analitièari.


Prema rezulatatima istra¾ivanja proteklih meseci, odmah iza najjaèe stranke u Srbiji, Demokratske stranke, nalazi se Srpska napredna straka koja je preuzela oko 70 odsto biraèa Srpske radikalne stranke.

Naprednjaci u proteklih godinu bele¾e sve veæu podr¹ku meðu anketiranim biraèima, koji, iako je Srpska napredna stranka najmlaða na domaæoj politièkoj sceni, dobro znaju da su ljudi koji vode tu stranku veoma dugo u politici.

“Biraèi pamte i znaju ¹ta je Nikoliæ govorio pre formiranja svoje nove stranke. On se pomerio iz jedne stranke, koja je bila ekstrenma na neki naèin, prema neèemu ¹to je prihvatljivo. To je neki konzervativni stav. Svuda u Evropi mo¾ete naæi stranke koje dele stavove Srpske napredne stranke”, obja¹njava Zoran Luèiæ iz CESID-a.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=09&dd=27&nav_category=11&nav_id=383614

iwanna 87

Na sledecim izborima galsam za Tomu!  :ziveli
Za prporod nase zemlje!! :)): :)): :pst

Lesko987

Izbori! Izbori! Taman da uzmem pare za dezuranje na izbornim mestima. :ok:

iwanna 87

E,jesi kavarn samo na sebe mislis! :happy:

Bred

Pa bar da su neke pare ....
:wacko:

Radikali su ga definitivno ugasili ....  :dole:

iwanna 87

Ma,dajte,meni je to isti lek ,ali u razlicitoj kutiji,sa razlicitim generickim nazivom!  :streber: :streber:
A Radilkali,a Toma,sve je to isto.. Sve fino,fino,pa ispade severina! :pljes:

Bred

Cemo da vidimo, ne moz'  ljude zaje*avat' vecno ...  :wink: