Main Menu

Akne

Started by Bred, 06-03-2008, 14:23:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

bio balkan

AKNE I BUBULJICE se najèe¹æe pojavljuju u pubertetu i to na licu, grudima i na ledjima. Veliku ulogu igra genetska predispozicija za nastanak akni, a postoji zabluda da jedenje èokolade i slatki¹a uzrokuje akne sto je nekoliko svetskih studija dokazalo kao netaèno.

Ko¾a osoba izlo¾enih stresu i hormonalnim promenama, bez obzira na pol i godine, je izuzetno podlo¾na erupcijama i nepravilnostima u fukcionisanju. Stres i hormonske promene imaju tendenciju da izazovu proizvodnju vi¹ka sebuma (masnoæe). Èesto se de¹ava da uveæane i pro¹irene pore postanu blokirane, spreèavajuæi normalan protok sebuma i izbacivanje metabolièkog otpada na povr¹inu ko¾e. Ovo stanje rezultira bakterijskom infekcijom, koja uzrokuje stvaranje bubuljica, akni i mitisera.

Akne se mogu podeliti na:

I STEPEN - BLAGE AKNE (komedoni i papule, nema nodula i cisti)
II STEPEN - UMERENE AKNE (dominiraju papule sa nekoliko nodula i retkim cistama)
III STEPEN - TESKE AKNE (dominiraju ciste i noduli)

Svaka extrakcija (istiskanje) bubuljica prljavim rukama, i ko¾e koja nije prethodno dezinfikovana, nosi sa sobom moguænost prodora bakterija i nastajanja milijarnog do solitarnog abscesa(gnojna kolekcija ogranièena kapsulom od okolnog zdravog tkiva) kao i daljne diseminacije(ra¹irivanje) akni po licu, vratu, grudima, ledjima. Takoðe treba napomenuti da se nesmeju istiskati gnojne akne u predelu gornje usne i boènih strana nosa jer mo¾e doæi do prodora bakterija u velike krvne sudove i moguænosti daljneg ¹irenja bakterija i sistemskih infekcija.

Koristeæi kako prirodno tako i dermatolo¹ko znanje, razvijen je program prirodnih preparata, koji su pokazali izuzetne rezultate kod tretiranja ove ra¹irene bolesti.

Cilj terapije je spreèiti stvaranje novih akni, i zaustaviti stvaranje o¾iljaka.
Ono sto je vazno napomenuti da nepostoji nijedan tretman, tableta, krema ili melem koje ce re¹iti problem akni "preko noci". Tu nastaje i najveæi problem. Devojke zatrpaju lice puderom, ¹etaju ceo dan kao mumije i tako samo pospe¹uju bolest. Terapija u zavisnosti od kategorije traje dugo, svakodnevno i uporno, bez garancije da æe se bolest potpuno povuæi.


Bred

http://www.intensive.rs/

Adonis_Vernalis

Bilo je ovde Galenovih postova. Gde je Galen i ¹ta radi sada?

philoserbiana

Sa sajta NARODNILIJEK:
Za ci¹cenje lica koje je zara¾eno aknama poslu¾it ce mlijeko sa limunom. Prije svega prokuhajte mlijeko na laganoj temperaturi a nakon toga dodajte malo soka od limuna. Pustite neka se sve to malo ohladi a nakon toga mo¾ete koristiti za ci¹cenje lica. Mlijeko ima hidratantni uticaj na ko¾u takodjer te tako sprijecava da se ko¾a osu¹i nakon ¹to upotrijebite i ostala sredstva za ci¹cenje ko¾e.

Za one koji imaju problema sa suhom ko¾om na kojoj su pro¹irene akne savjetujemo da izbjegavaju sva sredstva za ci¹cenje lica zato ¹to oni ko¾u cine veoma suhom nakon upotrebe. U ovakvim slucajevima trebat ce vam vla¾na sredstva. Bademovo ulje je najbolje za ovakve slucajeve zato ¹to ima rehidrirajuci efekat na ko¾u. Bademovo ulje mo¾ete nanijeti zajedno sa vodom na svoje lice te pustite neko vrijeme neka se slegne. Nakon ¹to je odredjeno vrijem bilo na va¹em licu ocistite lice svje¾om vodom. Sredstva sa slicnim efektima na ko¾u su jogurt i kiselo mlijeko.

Jo¹ ne¹to ¹to ce pomoci protiv akni je maksimalno izbjegavanje stresa zato ¹to stres remeti balans hormona u va¹em tijelu. Mo¾ete raditi i neke lagane vje¾be radi odr¾avanja zdravlja ko¾e i njene sjajne boje. Svaki od navedenih nacina zahtijevaju odredjeno vrijeme nakon kojeg ce se rezultati vidjeti, ali upamtite da oni nemaju nikakva negativna djelovanja te da su najbolji nacini za otklanjanje akni.

Bred

#94
^To mozda samo za one koji imaju blag problem sa aknama ili im se pojavi jedna mesecno ...

Za ostale ne.

Tu je ipak potreban ozbiljniji pristup.

:wink:



[youtube=425,350]TVu36T8xyWU[/youtube]