Ubijen navijaè u ©irokom Brijegu

Started by Bred, 04-10-2009, 23:14:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: B92, Tanjug
Sarajevo, Banja Luka -- U te¹kim neredima izmeðu dve navijaèke grupe u ©irokom Brijegu, ubijen je jedan navijaè iz Sarajeva, a nekoliko desetina ljudi je te¾e i lakl¹e povreðeno.

Neredi, koji su se pretvorili u pravi ulièni rat, poèeli su neposredno pre prvenstvene utakmice izmeðu ©irokog Brijega i Sarajeva. Tokom sukoba upotrebljavano je i vatreno oru¾je. Lekari mostarske bolnice zbrinjavaju povreðene, a policija poku¹ava da identifikuje izgrednike.

Mladi navijaè Sarajeva Vedran Puljiæ ubijen je u velikim neredima u ©irokom Brijegu, koji su poèeli odmah nakon ¹to su navijaèi sarajevskog tima doputovali u taj hercegovaèki grad kako bi prisustvovali utakmici.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=10&dd=04&nav_category=167&nav_id=384753

frckica-j

#1
Preduhitrio si me Brede!

Ovo je juèe bila glavna vijest. Sportski novinar na jednoj tv stanici je rekao (parafraziram): "Rezultati ostalih odigranih utakmica, ako to jo¹ nekog interesuje, su...).
I zaista je tako. Sport nije bitan pred politikom jer u ovim sukobima mo¾da ima sporta ali sigurno da ima vi¹e politike: Bo¹njaci vs Hrvati. Najavljeno je oko 150 navijaèa iz Sarajeva, oti¹lo ih je preko 500. Ovi su izazivali na tuðoj teritoriji, ovi im nisu ostali du¾ni. I na kraju, sport bi trebalo da je plemenita ljudska djelatnost? Kako, ako ima toliko povrijeðenih i jedan mrtav?

Vi¹e ne pratim nijedan sport kako treba (a odrasla sam sa starijom braæom i bila pravi fanatik) od kada sam bila na vjeèitom derbiju kod vas, kada je mladiæ poginuo na tribinama. Bila sam osmi razred osnovne i shvatila da je sport sve samo ne ono ¹to treba da bude. Pjer de Kuberten je imao divnu viziju. Imao ju je i Nobel. Obojica su pogrije¹ili jer nisu raèunali na ljudsku prirodu.

Drugi vikend od danas, Sarajevo dolazi na megdan Borcu u BL. Borac je prvi na tabeli. Nakon serija kazni, Vulturesi (borèevi navijaèi)veæ nekoliko utakmica mogu da prisustvuju meèevima i tradicionalno zauzmu svoju istoènu tribinu. Mirni su u zadnje vrijeme, zbog sebe, zbog kluba, zbog grada, ali je pitanje dokle. I koliko jaka iskra treba da zapali pritajeni barut? Bo¾e, pomozi nam!  :krsti:

Bred

Quote from: frckica-j on 05-10-2009, 11:25:56
I koliko jaka iskra treba da zapali pritajeni barut? Bo¾e, pomozi nam!  :krsti:

O tome i pricam, ne treba iskra nego iskrica ... :face:

[youtube=425,350]i321O1mYsGk[/youtube]