Vlasnik apoteke - farmaceut!

Started by Bred, 05-10-2009, 22:49:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Sud Pravde EU

Uspeh za farmaceute: Vlasni¹tvo i rukovoðenje apotekama mo¾e da bude ogranièeno samo na farmaceute

Dana 19. maja 2009. godine Evropski Sud pravde je doneo presudu kojom je utvrdio da su ogranièenja koja se tièu vlasni¹tva na apotekama u skladu sa Ugovorom o Evropskoj uniji. Time je Sud prihvatio mi¹ljenje o¹teg pravozastupika.

Stoga neæe biti liberalizacije vlasni¹tva na evropskom nivou.

EuroPharm Forum èestita farmaceutima Evrope s obzirom da je ovo veliko prepoznavanje vrednosti farmaceuta. Takoðe èestitamo Pharmaceutical Group of the European Union (PGEU) na postignutim rezultatima.

Izdvojeni deo iz sudske presude

Nema sumnje da farmaceut, kao i bilo koja druga osoba, ima za cilj ostvarivanje profita (dobiti). Meðutim, za posao farmaceuta se polazi od pretpostavke da se poslovanje apotekom ne vr¹i prevashodno sa ekonomskim ciljem veæ i imajuæi u vidu i same profesionalne razloge. Njegov-njen interes da ostvari profit je ubla¾en samom struèno¹æu (steèenom obukom), struènim iskustvom i odgovorno¹æu, imajuæi u vidu da bilo koje kr¹enje propisa ne umanjuje samo vrednost ulaganja veæ i njegovu profesionalnu egzistenciju.

Za razliku od farmaceuta, ne-farmaceutima po pravilu nedostaje obuka, iskustvo i odgovornost koju imaju farmaceuti. Iz toga proizilazi da ne obezbeðuju istu za¹titu kao farmaceuti.


http://www.farmacija.org/dokumenti/PRESS_RELEASE_No_44-1.pdf

Lesko987

TOOOOOOOO EVROPO LJUBIM TE U D*** :jub:

Bred

Ali mi smo daleko od Evrope ...  :wink:

Lesko987

Pa valjda ce nekad i kod stici ali bitno je da je barem neko tako vazan poceo!

Bred

Jeste ai ovo je potvrda da nismo samo trgovci ...
:wink: :plez