ISPITNJA PITANJA KOD PROF. SILVANE PETROVIC

Started by Adonis_Vernalis, 31-08-2006, 07:07:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Adonis_Vernalis

Vazno obavestenje!!!

U septembarskom i oktobarskom ispitnom roku, Prof. Dr Silvana Petrovic ce koristiti identicna ispitna pitanja kao i Prof. Dr Nada Kovacevic... i ja...

sandric

A da li ce postojati i droge za prepoznavanje pored tih 10 pitanja?

Adonis_Vernalis

Dragi svi,

koliko je meni poznato, profesorka Nada je izbacila droge za prepoznavanje onda kada je uvela 10 kracih pitanja... Ja nikada nisam ni imao droge za prepoznavanje, a pretpostavljam (naglasavam: pretpostavljam, i nadam se da mi nece biti zamereno sto izigravam drvenog advokata) da ni kod profesorke Silvane vise tih droga nece biti.

Moje iskustvo (i iskustvo profesorke Nade) mi kazuje da smo sa tih 10 kracih pitanja postigli cilj: pokriva se mnogo veci deo gradiva (i time minimalizuje uticaj faktora srece, tako da preovladava vase znanje/neznanje i sposobnost da organizujete ono sto znate). Drugo, studenti se lakse fokusiraju na problem, cak iako se, umesto pet krupnih, javlja vise malih problema. Trece, potreba za detaljnim konceptom otpada, eseje niko ne treba da pise, a sam ispit poprima mnogo dinamicniji tok i, u idealnom slucaju, postaje diskusija, a ne sudjenje...

Iako moja iskustva nisu preterano bogata (junski ispitni rok je bilo moje "vatreno krstenje"), smatram da je ovako bolje. Vreme ce pokazati, a i vase ocene... i ne samo one...