Trgovina mestom u studenstkom domu

Started by Bred, 07-12-2009, 19:52:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: B92
Beograd -- Iz Studentskog centra najavljuju pojaèane kontrole kako bi se otkrili studenati koji prodaju svoje mesto u studentskim domovima.

Za oko dve i po hiljade studenata ove godine neæe biti mesta u studentskim domovima. Sa druge strane, postoje oni koji æe svoje mesto rado ustupiti uz odreðenu novèanu nadoknadu. Ukoliko budu otkriveni, gube pravo na dom do kraja ¹kolovanja, pa se zbog toga na ovakve transakcije najèe¹æe odluèuju studenti zavr¹nih godina.

Umesto ne¹to vi¹e od hiljadu dinara, koliko je stanarina u domu prve kategorije, studenti koji su bili ispod crte, moraæe da izdvoje minimum 60 evra za sobu u nekom memljivom stanu na periferiji Beograda.

Zbog toga se mnogi odluèuju da svoje mesto u nekom od studentskih domova kupe. Trgovina mestima, ukoliko bude otkrivena, podrazumeva da student prodavac zauvek gubi pravo na stanovanje u domu.

“Prodala sam dom prosle godine devojci koja je bila ispod crte za 200 evra, tako da sam ove godine izgubila pravo. Iza¹la sam na toj crnoj listi na fakultetu i ove godine neæu imati pravo na dom iako sam planirala da ¾ivim u njemu jer su mi pro¹le godine te pare bile neophodne”, ka¾e jedna studentkinja.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=12&dd=06&nav_category=12&nav_id=396647