Magija botoxa

Started by Bred, 28-11-2009, 19:25:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Botulinum toxin A jeste produkt specifiènih bakterija (Clostridium botulinum), koje izazivaju trovanje hranom zvano Botulizam. Otrov koji proizvode navedene bakterije spada meðu najtoksiènije, ali u medicinske svrhe koristi se preèi¹æena slabo koncentrovana forma toksina. Kada se aplikuje u malim dozama u specifiène mi¹iæe, Botox blokira hemijske signale i onemoguæava kontrakciju mi¹iæa.

Pi¹u dermatolozi ordinacije DERMATIM

Zasto ga aplikovati?

Ko¾a na licu oslikava pokrete na¹ih mi¹iæa usecajuæi bore. Blokiranjem rada odreðenih mi¹iæa nestaju bore na ko¾i, a veæ duboko urezane znaèajno se ispravljaju. Na taj naèin gubi se umoran ili ljutit izraz lica potenciran mimiènim borama. Ne aplikuje se u mi¹iæ podizaè obrva, te osoba zadr¾ava prirodan izraz lica, sa uobièajenim pomeranjem obrva.

Botulinum toxin A koristi se od 1980 godine za za tretiranje razlièitih poremeæaja mi¹iæa u neurologiji i oftalmologiji. 1987. godine dobio je i odobrenje od Svetske zdravstvene organizaje (FDA) za bezbedno i efikasno kori¹æenje kod uzrasta od 18 do 65 godine u tretmanu blagih i izra¾enih bora na èelu, izmeðu obrva i oko oèiju.


nastavak -> http://www.b92.net/zdravlje/prevencija.php?nav_id=395013

iwanna 87

Xexex,to samo mogu zene! :)) Sve za lepotu! P.s. I gejevi,ispravka! :lol: :lol: